AcasăPoliticaInformații năucitoare. UE trebuie să plătească miliarde de euro pentru armele SUA...

Informații năucitoare. UE trebuie să plătească miliarde de euro pentru armele SUA date în leasing Ucrainei

Frate, frate, dar armele sunt pe bani

SUA au început să-și piardă răbdarea față de Uniunea Europeană, somând-o, pe diferite căi, să se grăbească cu finanțarea Ucrainei. Miliardele de euro promise de UE Kievului sunt necesare pentru a achita armamentul achiziționat de Zelenski în leasing de la americani, scrie publicația Financial Times, citată de ziarul Berliner Zeitung. Din cele 9 miliarde de euro promise, UE a plătit, efectiv, Ucrainei, doar un miliard de euro.

Americanii îl sprijină pe Zelenski cu banii Uniunii Europene. Astfel, echipamentele de război sunt doar împrumutate sau închiriate de către guvernul SUA Ucrainei, prin Lend and Lease Act 2022, și ar trebui să fie returnate după conflictul militar, scrie Financial Times, citat de publicația Berliner Zeitung. Astfel, potrivit Financial Times,  mai mulți oficiali de la Washington au crescut presiunea asupra liderilor UE pentru a trimite bani la Kiev, îngrijorați de starea precară a finanțelor publice ale Ucrainei.

În timpul Adunării Generale a ONU au avut loc diverse întâlniri, la care reprezentanții SUA și-au exprimat nemulțumirea față de plățile lente de la Bruxelles. Un oficial al UE a declarat pentru Financial Times că premierul ucrainean Denîs Șmîhal s-a întâlnit și cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în același scop. El a spus UE că Kievul are nevoie de aproximativ 3,5 miliarde de euro în fiecare lună și că acest lucru ar trebui să se întâmple cât mai curând posibil, granturile și împrumuturile fiind la fel de binevenite.

”Oficialii americani au spus Uniunii Europene că ar fi mai bine să dea banii sub formă de granturi nerambursabile, mai degrabă decât împrumuturi și că UE ar trebui să instituie un mecanism prin care banii să poată curge automat în bugetul ucrainean lunar. Pe lângă costurile războiului, Ucraina are nevoie de lichidități considerabile pentru că trebuie să plătească pentru toate armele furnizate în leasing de SUA. Deoarece echipamentele de război sunt de obicei deteriorate sau distruse, armele au deseori valoare de deșeuri doar la sfârșitul războiului. Prin urmare, guvernul SUA are un interes ca Ucraina să își poată îndeplini contractele de leasing la timp”, notează Berliner Zeitung.

Au început să curgă banii

UE a promis 9 miliarde euro în injecții de numerar Ucrainei, dar, dintre acestea, doar un miliard a fost trimis Kievului. Alte cinci miliarde ar fi trebui să vină în septembrie, iar restul, până la sfârșitul anului. Uniunea Europeană a semnat însă abia în 3 octombrie un pachet de asistenţă financiară pentru Ucraina în valoare de cinci miliarde de euro. Banii ar fi acordaţi pentru nevoi de lichidităţi imediate, plata salariilor şi pensiilor, iar prima tranşă va fi livrată la mijlocul lunii octombrie, următoarele două fiind furnizate ulterior, până la finalul anului. Potrivit publicației Bloomberg, administrația Biden, care a semnat recent subvenții de 4,5 miliarde de dolari pentru a acoperi restul anului, a purtat conversații cu oficialii Uniunii Europene și a presat Europa să facă mai mult pentru Ucraina. Fondul Monetar Internațional declarase anterior că Ucraina are nevoie de aproximativ 5 miliarde de dolari în fiecare lună pentru a acoperi serviciile esențiale și pentru a-și menține economia. Țara a primit ajutoare de aproximativ 2 miliarde de dolari luna trecută, în scădere față de 4,7 miliarde de dolari în august, scrie Bloomberg.

Banii, controlați?

Plățile trebuie efectuate în conformitate cu regulile stricte ale bugetului UE pentru a preveni utilizarea abuzivă a fondurilor, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru Financial Times, și că este necesară o examinare amănunțită înainte ca banii să poată fi plătiți Kievului. Pe de altă parte, mai mulți congresmeni americani au cerut controale mai stricte în legătură cu livrările de arme, dat fiind faptul că Ucraina ocupă locul 122 din 180 de țări în Indicele de percepție a corupției din 2022.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.651 afisari

36 COMENTARII

    • care pnrr?
      pnrr este inventia satanistilor m ue cu scopul de a santaja statele normale la cap. de ce sa fie Romania colonia ur$$ulei?
      este o singura solutie pentru Romania: RO EXIT, si rezolvam toate problemele.
      putem consuma lejer ce producem si putem produce absolut orice pentru a avea un trai decent tot romanul.
      Nu noi avem nevoie de Ue ci Ue are nevoie de Romania pt. a_si rotunji furaciunile din colonii. S-a demonstrat ca Ue are o mentalitate coloniala si de jaf, un jaf mai sofisticat decat cel practicat pana in sec. 19.
      Romania are absolut toate resursele necesare si suficiente pt. a trai in pace, armonie si liniste fara sa fie abuzata de ideologia satanista a ur$$ulei de la bruxel-ul ma$$ii de javra cocarjita.
      nu ne priveste acest razboi, nu vrem sa platim nimic. RO EXIT RO EXIT RO EXIT.

      • „…putem consuma lejer ce producem si putem produce absolut orice pentru a avea un trai decent tot romanul.”
        Nu uita ca pentru asta l-au impuscat pe Ceausescu.

        • „putem consuma lejer ce producem”
          p’alea sa le consumi tu!
          „putem produce absolut orice ”
          Nu, nu putem ORICE! Masini de calatorit in timp poti sa produci?
          Iar ce producem a fost este si PROBABIL va fi de PROASTA SI FOARTE PROASTA CALITATE !
          pe vremea impuscatului sa traiesti de preferat fix prin varful deceniului 8 un 87-88

  1. ODATA CU NOTA DE PLATA A AMERICANILOR ,BINEINTELES UMFLATA LA GREU POATE O SA SE TREZEASCA SI MAMELUCII DE LA UE CARE AU CREZUT CA AMERICA FACE POMENI UCRAINIENILOR !.MAI TAMPITILOR AMERICANII AIA DE CONTROLEAZA FINANTE ,ARMAMENT SI POLITICA SUNT EVREI SIONISTI !!,IAR EVREUL ARE UN PRINCIPIU „DACA ZIC CA IAU AM LUAT ,DACA ZIC CA DAU AM ZIS” ! .A VENIT VREMEA SCADENTEI ,ZELINSKY STIA CINE L-A FACUT PRESEDINTE SI STIE PENTRU CINE TREBUIE SA JOACE ,CUI SA_I BAGE BANI IN CONT CA EL SA NU RAMANA MOFLUZ!.
    CAND O VENI VREMEA SCADENTEI PENTRU CE MAI RAMANE DIN UCRAINA ZELINSKY E DEMULT PLECAT SUB ALT NUME IN LOCURI CALDE.

  2. Si uite cum plătim un război impus de americani….. ce popoare de oi s au transformat europenii. Se alege praful de Europa iar englezii si americanii desfac șampania.

  3. Și uite așa devine foarte clar de ce a vrut marea britanie să ia din UE: dacă era în UE plătea așa că nu mai este încasează! Trăiască Slava că prin ea ne spune intra banii !

  4. Acum imi este clar de ce au crescut preturile si nivelul de trai scade vertiginos, unde se duc banii nostri si-n buzunarui cui.

  5. Deci e clar. Ue da faliment pentru ukraina in timp ce sua se inbogateste. Suave Bj pret la benzina e acum $ 2.95 la galon american. Sua zice saraciti voi nu noi.

  6. Diavolulu drogat a dezbinat Europa in interesul financial si militar ,UE este de o prostie maxima si merita sa fie sclavii fideli ai criminalilor drogati Victorie pentru Rusia

      • mah, ceva cald in gura tot trebuie sa bagi, numa’ ceasca era „endependante” si stim cu totii ce saracie, foamete, frig, boli, sclavie si tortura au fost pe vremea lui. de bine de rau „ciopartacu khazar” o are si mai moale si mai mica si gata feliata. daca ai doi neuroni legati intre ei cu asta o duci bine material, psihic o duci mai rau dar psihicul nu tine de foame si nici de frig si la o adica gasesti niscaiva supape sa refulezi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger