AcasăPolitica"Indolență". Riposta ministrului Tătaru: Erau eroii în halate albe, acum sunt eroii...

„Indolență”. Riposta ministrului Tătaru: Erau eroii în halate albe, acum sunt eroii care au furat ore suplimentare VIDEO

Tătaru, declarații de ultimă oră: ”Eu nu mă aştept la un nou lockdown, eu mă aştept...” (sursa foto: Facebook)

Aflat în fața testului moțiunii simple, Nelu Tătaru a venit, marți după-amiază în Parlament decis să demonteze acuzațiile trecute în textul inițiativei depuse de mai mulți deputați de la PSD.

Vorbind de la tribuna sălii, ministrul a făcut trimitere la medicii aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus, acuzând o nedreaptă demitizare la adresa personalului medical. „N-am crezut și nu cred în continuare că poate exista atâta indolență, atâta mișcare neprofesionistă, să spun, în condițiile în care ne-am trezit în urmă cu 3-4 săptămâni și prezentăm o altă realitate. Mai mult, un corp medical care este controlat, în aceste momente, de Curtea de Conturi la ore suplimentare, la gărzi, un Avocat al Poporului care spune că suntem centre de detenție, iar personalul medical torționari. Nu am crezut că vom ajunge în momentul în care (…) un personal medical aflat în prima linie, expus să fie arătat cu degetul. Nu este mult de când erau eroii în halate albe, acum sunt eroii care au furat ore suplimentare”, a susținut ministrul.

Aflat în fața parlamentarilor, la două luni și jumătate de când a ajuns în fruntea Ministerului Sănătății, funcție ce a urmat celei de secretar de stat în cadrul aceleiași instituții, Tătaru a ținut să aducă în atenție o concluzie personală: „cred că politicul a intrat prea repede în joc, cred că medicalul încă nu și-a revenit”.

Totodată, prezent la dezbaterea moțiunii denumite „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, Nelu Tătaru a lansat un avertisment, cu privire la cazurile de coronavirus. „Am văzut în cuprinsul acestei moțiuni că sunt acuzat de minciună. (…) Suntem într-o discuție în care acest climat de insecuritate socială riscă să ducă la o recrudescență a tot ce înseamnă transmitere comunitară”, a subliniat ministrul Sănătății.

Moțiunea ce îl vizează pe ministrul Sănătății va fi supusă votului Parlamentului în cursul zilei de miercuri.

sursa foto: Facebook

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger