AcasăPoliticaIncredibil! Cum vrea Tăriceanu să deschidă restaurantele

Incredibil! Cum vrea Tăriceanu să deschidă restaurantele

tariceanuIncredibil! Cum vrea Tăriceanu să deschidă restaurantele / foto: Mediafax

Călin Popescu Tăriceanu, care va candida pe listele PRO România pentru un nou mandat parlamentar, vine cu o speranţă pentru cei care activează în industria HoReCa: în programul anticriză al acestei formaţiuni este prevăzută redeschiderea tuturor afacerilor.

Acesta a mai zis că industria ospitalităţii, HoReCa, şi precizează că redeschiderea activităţilor economice va fi însoţită de testări permanente. De asemenea, el a mai spus că sumele alocate de Guvern pentru sprijinirea firmelor afectate de restricţiile anti-pandemie s-au epuizat „în primele șase minute”.

„Vorbesc cu mulți oameni din HoReCa. Aceștia sunt la capătul puterilor și, odată cu ei, și un segment economic care dă de mâncare la sute de mii de români. Este o tragedie, iar măsurile pe care le ia guvernul PNL sunt doar de fațadă, mai degrabă pentru a păcăli românii că fac ceva, decât pentru a da o reală mână de ajutor. Cazul IMM INVEST îl știți. Astăzi vă spun despre mult lăudatul program de GRANT-uri.

Guvernul a alocat 350.000.000 euro care ar trebui să ajute cele 20.000 de firme din HoReCa. Suma s-a cheltuit în primele 6 minute de la începerea înscrierii și de ea au beneficiat cei care au fost cei mai rapizi, adică 6.000 de firme! Ce o să se întâmple cu celelalte 14.000 de companii, doar Dumnezeu știe!”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul lider ALDE este alături de micii afacerişti

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că restricțiile acestea pe care guvernul PNL le impune mediului de afaceri afectează aproape în totalitate companiile mici.

„Mici cafenele, restaurante, făbricuțe etc. Toate cu proprietari români. Oare în marile lanțuri de magazine nu circulă virusul? Oare nu putem lua aceleași măsuri de siguranță și în micile restaurante sau cafenele pentru a le ține deschise și a nu lăsa oamenii pe drumuri în prag de iarnă? Noi, la Pro România, am hotărât ca în programul anticriză să propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecție, cu testare permanentă a celor care lucrează acolo. Soluția închiderii este o excepție, nu o regulă, și se aplică doar acolo unde se dezvoltă focare”, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

În România, au murit 6.318 din cauza COVID-19

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.761 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 6.318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.307. Dintre acestea, 787 sunt internate la ATI.

author avatar
Andrei Ștefan
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger