AcasăPoliticaIncredibil: cum sfidează Chirica Guvernul Orban. Ce vrea să facă în scenariul...

Incredibil: cum sfidează Chirica Guvernul Orban. Ce vrea să facă în scenariul roșu

chiricaIncredibil: cum sfidează Chirica Guvernul Orban. Ce vrea să facă în scenariul roșu / foto: Adevarul.ro

Primarul Iașiului Mihai Chirica vrea ca şcolile să rămână deschise şi în scenariul roşu. Acesta cere Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) să lase deschide școlile și în scenariul roșu, păstrându-se același sistem hibrid ca până acum, cu mutarea activităților în online conform ordinului ministrului Educației, doar pentru clasele și școlile unde au fost înregistrate cazuri de COVID-19.

Edilul liberal de la Iași spune că au fost înregistrate doar 200 de persoane infectate cu SARS-COV-2 în rândul elevilor și cadrelor didactice de la începutul școlii.

„Am decis în Consiliul Local pentru Situații de Urgență de astăzi să cerem sprijin din partea CNSU pentru reluarea activităților în grădinițe și unitățile din învățământ primar în scenariul folosit și până în momentul de față, iar celelalte unități de învățământ să își desfășoare activitatea în scenariul hibrid, așa cum s-a întâmplat și până acum, motivat de faptul că aportul pe care populația școlară și cadrele care sunt angajate în sistemul de învățământ ieșean nu a adus decât 200 de persoane infectate”, a explicat Mihai Chirica, potrivit presshub.ro.

Vrea să se facă școală în scenariul hibrid

Chirica susține că și-ar dori ca acestea să continue activitatea în scenariul galben, cu învățământ hibrid, elevii din clasele V – XII, iar învățământul preșcolar – grădinițele și clasele 0-4 – să vină la școli în scenariul verde.

„Școlile și unitățile medicale sunt în momentul de față cele mai sigure locuri din țară în ceea ce privește respectarea măsurilor sanitare”, a completat primarul.

Municipiul Iași a trecut în scenariul roșu începând de joi, 5 noiembrie, dar că școlile se vor închide de luni, 9 noiembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional – şcolile să treacă în online toate, angajaţii la telemuncă, magazinele închise la ora 21.00, iar circulaţia pe timp de noapte să fie restricţionată.

author avatar
Andreea Vlad