AcasăPoliticaÎncepe RĂZBOIUL TOTAL în Orientul Mijlociu. Israelul a lovit Libanul! Urmează Yemen

Începe RĂZBOIUL TOTAL în Orientul Mijlociu. Israelul a lovit Libanul! Urmează Yemen

Cine se gândea la pace sau măcar un nou armistițiu în Fâșia Gaza acum, pe final de 2023, nu și-a făcut bine calculele. Israelul are alte planuri. După ce pulverizat Hamas, Tel Avivul a pus ținta pe Yemen. Până atunci, își face încălzirea în Liban, cu o grupare Hezbollah din altă „ligă”, mult superioară rezistenței palestiniene.

Așadar, în Orientul Mijlociu ne pregătim de un război total, căci Libanul și Yemenul sunt adversari capabili să producă daune adevărate Israelului.

Vedem că, în disperarea sa de a nu pierde puterea (și, implicit, de a scăpa de un proces ce riscă să-l arunce după gratii), Benjamin Netanyahu trece toată regiunea prin foc și sabie. Armaghedonul e la porțile Levantului.

Ansar Allah, noua țintă a Israelului

IDF abia s-a încălzit în Fâșia Gaza, acolo unde a declanșat vânătoarea de militanți Hamas. Acum, soldații lui „King Bibi” au mutat ținta mai la sud, pe mișcarea Ansar Allah, care controlează Yemenul. Sau Houthi, cum i se mai spune.

Șeful Consiliului Național de securitate al Israelului, Tzachi Hanegbi, a informat Casa Albă, dar și Bruxellesul că, dacă lumea nu ia măsuri împotriva grupării Ansar Allah și a campaniei sale maritime, Tel Aviv va interveni și o va face de unul singur. Informația este furnizată de Channel 12, care citează surse din serviciile de informații militare israeliene.

Se pare că Hanegbi a vorbit chiar cu jurnaliștii evrei Amit Segal și Ben Caspit, cărora le-a spus că premierul Netanyahu a transmis oficial această poziție președintelui american Joe Biden și cancelarului german Olaf Scholz.

Mai mult de atât, arată sursele Channel 12, Israelul acordă comunității internaționale timp limitat să se mobilizeze împotriva Ansar Allah și să împiedice continuarea campaniei maritime pe care această grupare o desfășoară împotriva navelor israelian. Din câte se pare, Netanyahu i-ar fi avertizat pe Joe Biden și Olaf Scholz că va lua „acțiuni militare” dacă nu se intervine, printr-o coaliție internațională, împotriva Ansar Allah. De altfel, Tel Avivul consideră amenințarea maritimă yemenită ca fiind „o problemă internațională”, a întregii comunități.

În solidaritate cu poporul palestinian, supus unor lovituri din partea Israelului fără precedent, care au făcut zeci de mii de victime, Ansar Allah și Forțele Armate ale Yemenului au declarat război transportului maritim israelian în Marea Roșie. Astfel, din 19 noiembrie încoace, Yemenul a capturat o navă israeliană și a lansat atacuri cu drone împotriva altor două. De asemenea, de la începutul războiului din Fâșia Gaza, Ansar Allah a lansat mai multe atacuri cu drone și rachete asupra țintelor israeliene, vizat fiind în special orașul Eilat, din sud.

La 9 decembrie, Forțele Armate yemenite au anunțat că vor bloca trecerea oricărei nave care se îndreaptă spre Israel prin Marea Roșie și Marea Arabiei dacă locuitorii din Fâșia Gaza nu primesc alimentele, apa și medicamentele de care acum sunt privați. „Nu putem permite navelor să transporte medicamente și alimente pentru statul ocupant (n.r. – Israel), în timp ce fraților noștri din Palestina li se interzice acest lucru”, au transmis autoritățile de la Sanaa.

Decizia Yemenului vine ca răspuns la veto-ul SUA asupra rezoluției ONU care solicita încetarea imediată a focului în Gaza.

IDF-ul, lovituri în Liban

Până să treacă peste Arabia Saudită și să lovească Yemenul, Israelul a atacat Libanul. Luni dimineață, șeful Consiliului Național de Securitate a avertizat că Tel Avivul nu mai acceptă prezența Hezbollah la frontiera sa. La scurt timp, avioanele de război israeliene au vizat sudul Libanului.

„Avioane de război inamice au atacat periferia orașului Jabal al-Rihan, din regiunea Jezzine”, a transmis NNA, agenția națională de știri din Liban. De asemenea, Israelul a lovit și în pădurea Khallet Khazem, de la marginea estică a zonei Jabal al-Rihan, și la periferia orașelor Al-Habbariyah și Al-Fardis.

Oficialii israelieni, inclusiv ministrul de Război, Yoav Gallant, au început să amenințe fățiș Libanul, după ce rezistența palestiniană din Fâșia Gaza a fost distrusă.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.378 afisari

10 COMENTARII

  1. Obiectivul final sunt instalațiile nucleare iraniene. În asemenea hățiș de acțiuni militare câteva avioane F-35 echipate cu bombe antibunker pot greși traiectoria și evident pot ajunge în Iran. Israelul nu va lăsa Iranul să intre în BRICS+ cu instalațiile nucleare intacte. Sub nici o formă. Doamne ferește de mai rău!

    • Obiectivul final al Israelului este să „curețe” teritoriile palestiniene de băștinași, pentru „Lebensraum” – spațiul vital prin anihilarea, distrugerea „untermensch” – suboameni, ( Hitler, justificarea pentru război). Au învățat bine practica hitleristă pentru a curăța teritoriile mult dorite, încă de la înființare. Această dorință fierbinte este amplificată de descoperirea unor importante zăcăminte de gaze naturale, în dreptul Fâșiei Gaza, care acum ar fi ale palestinienilor, iar dacă aceste teritorii sunt golite de localnici, atunci vor revenii noilor deținători ai respectivelor teritorii. Ocuparea Crimeii, care a fost de când lumea Rusie este dur condamnată, ocuparea teritoriilor palestiniene, care au fost , tot de când lumea, ale palestinienilor este nu numai acceptată ci chiar și dorită de democrații și „deontologii” lumii contemporane.

    • Obiectivul final al Israelului este să „curețe” teritoriile palestiniene de băștinași, pentru „Lebensraum” – spațiul vital prin anihilarea, distrugerea „untermensch” – suboameni, ( Hitler, justificarea pentru război). Au învățat bine practica hitleristă pentru a curăța teritoriile mult dorite, încă de la înființare. Această dorință fierbinte este amplificată de descoperirea unor importante zăcăminte de gaze naturale, în dreptul Fâșiei Gaza, care acum ar fi ale palestinienilor, iar dacă aceste teritorii sunt golite de localnici, atunci vor revenii noilor deținători ai respectivelor teritorii. Ocuparea Crimeii, care a fost de când lumea Rusia este dur condamnată, ocuparea teritoriilor palestiniene, care au fost , tot de când lumea, ale palestinienilor este nu numai acceptată ci chiar și dorită de democrații și „deontologii” lumii contemporane.

  2. Se vehicula ico-colo stirea că în dreptul Fasiei Gaza și Libanului s-au descoperit rezerve submarine de gaz destul de consistente…
    Dacă au atacat și Libanul, atunci se confirmă știrea!

  3. dar nu au pulverizat hamasul, doar o parte din civili si asta nu a facut decat sa mareasca numarul voluntarilor hamas, iar cu hezbolah ii mananca in f_un_duletz rau de tot. cat despre yemen, sua a fost invinsa de talibani in slapi, inchipuiti-va ce o sa le faca yemenitii care lupta in picioarele goale.

  4. undercover: al-aqsa(iran)al-aqsa…
    restul e can-can, inclusiv miile de victime umane…din pacate.
    tineti minte, aici e vorba de altceva.

  5. Chestia asta nu va face decat sa intareasca factiunile atat teroriste cat si cele nationaliste islamiste, care vor primi fonduri masive in viitor pentru a inclina balanta. Sa nu credeti vreodata ca toata nebunia asta demarata de Rotschildieni nu va afecta lumea intreaga. De fapt miza nu este neaparat pentru resursele din Gaza si Liban, asta intrand pe plan secund, miza adevarata este BRICS+ care intereseaza Iran-ul si Turcia. In concescinta Europa va fi si mai grav afectata si economic dar si cultural la nivel sistemic, din cauza emigratiei masive din Orient. Practic se impusca 3 iepuri cu un singur cartus. Pot fi mult mai multi iepuri nimeriti simultan, dar ce a fost pana acum a fost doar incalzirea, caci Ho,ho,ho se pune la oala de un al treilea razboi mondial care va cuprinde toate formele posibile de distrugere, de la arme biologice, pana la nucleare si DEW, cu toata propaganda de rigoare sustinuta de media. Sa ne fereasca Dumnezeu, ca din 2024 „the shit will hit the fan”!

  6. romani, vi se canta de vreo 30 de ani Desteapta-te romane! fiti prudenti!
    servicii secrete, puneti Romania la adapost ca de ceea ce vine nu va scapa suflet de om care se va implica.
    cine crede ca elitele politice, militare, financiare vor fi scutite, precum in cele doua razboaie mondiale… se minte singur. nu va scapa NIMENI din cei implicati. si nici vreun castigator nu va mai fi.
    servicii de informatii, puneti Romania la adapost prin orice mijloace si taiati raul politic de la radacina, inainte ca tradarea sa aiba loc!
    servicii de informatii, TREZITI-VA!

  7. Nu ne e frica,
    Avem o armata puternica,
    institutii solide,
    lideri maximi,
    cetateni extrateritoriali,
    malluri cu kfc,
    sa la la la la

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger