AcasăPoliticaÎncă un război crâncen în coaliţia de guvernare: PNL-iştii vor remanierea imediată...

Încă un război crâncen în coaliţia de guvernare: PNL-iştii vor remanierea imediată a unui ministru USR!

Vlad-Voiculescu-Claudiu-NasuiÎncă un război crâncen în coaliţia de guvernare: PNL-iştii vor remanierea imediată a unui ministru USR!

PNL vrea să-l trimită pe Claudiu Năsui după prietenul lui, Vlad Voiculescu: adică în afara Guvernului. Liberalii plănuiesc remanierea ministrului Economiei. De ce? Pentru că a cerut amânarea dezbaterilor parlamentare pe legea 5G.

Liberalii susţin că a fost inadmisibil gestul ministrului USR pentru că legea 5G era asumată de Guvern și avizată și de CSAT, iar dacă Năsui într-adevăr ar fi avut observații tehnice, ar fi trebuit să le ridice în coaliție sau în guvernul din care face parte.

Ce i se reproşează lui Năsui?

Ministrului Economiei i se reproşează că gesturi precum acesta pot ridica întrebări despre credibilitatea României în contextul în care țara s-a angajat într-un memorandum cu SUA să-i excludă pe chinezi din orice parteneriat pe 5G, proiectul fiind de importanță strategică.

Ministerul Economiei a spus că susţine fără echivoc Legea 5G trimisă în Parlament, dar că nu s-au respectat anumite proceduri, iar notificarea transmisă de către minister Parlamentului a fost în urma unei comunicări cu Comisia Europeană.

Este Claudiu Năsui de partea Chinei?

Deputatul PNL Pavel Popescu îl acuză pe ministrului Economiei, Claudiu Năsui, că ar fi de partea Chinei în problema 5G.

Ideea este foarte simplă. Ministrul Claudiu Năsui face parte din Guvernul Florin Cîțu. În tot acest proces al avizării proiectului de lege 5G, care este un proiect de lege făcut încă de pe vremea Guvernului Orban și pus în dezbatere publică, Ministerul Economiei a avut 3 ocazii în care putea să se exprime pe baza proiectului.

Ocazia 1: atunci când a avizat proiectul, când a trecut prin Ministerul Economiei pentru avizare.

Ocazia 2: atunci când proiectul a trecut prin CSAT. Ministrul Claudiu Năsui, fiind membru, a avut încă o ocazie să se exprime pe acest proiect și nu a făcut-o.

Ocazia 3: prin Guvern, când orice ministru, pe baza unui proiect, vine din nou cu niște comentarii și spune ce e bine și ce e rău”, a spus Pavel Popescu.

author avatar
Andrei Ștefan
426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger