AcasăPoliticaUPDATE. Raluca Turcan cere să fie amendată: ”Înțeleg criticile și mi le...

UPDATE. Raluca Turcan cere să fie amendată: ”Înțeleg criticile și mi le asum”. Săgeți către PSD

Încă un ministru din Guvernul Cîțu pozat fără mască. Raluca Turcan: ”Rămân o adeptă a ...” (sursa foto. romaniatv.net)

UPDATE – Pe fondul reacțiilor care au continuat să apară, în spațiul public, după ce a fost surprinsă fără mască de protecție, Raluca Turcan a transmis un nou mesaj. Din care să reiasă că își asumă criticile, fiind vorba, spune liberala, de ”o neatenție”.

Pe de altă parte, însă, ministrul Muncii a acuzat manipulări și a trimis săgeți în direcția social-democraților. ”Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.

Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații.

Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp”, sună mesajul pe care l-a postat Raluca Turcan pe Facebook în urmă cu scurt timp.

Pasul făcut de ministrul Muncii vine după ce Gabriela Firea reacționase tranșat pe acest subiect. DETALII AICI.


 

Nici bine nu s-au stins ecourile generate de ipostaza în care a fost surprins recent ministrul Sănătății, pe holurile Parlamentului, că un alt reprezentant al Guvernului Cîțu a fost pozat fără masca de protecție. E drept că nu în sediul Legislativului, ci în aer liber. Deja ministrul a ieșit cu explicații.

Este vorba despre Raluca Turcan, șefa de la Ministerul Muncii, care a participat, week-end-ul trecut la o acțiune de împădurire în județul Sibiu.

De la respectivul eveniment au apărut fotografii, în care ministrul Turcan apare atât cu mască de protecție, cât și fără – alături de alte persoane care au participat la plantarea de puieți.

Una dintre pozele care s-au viralizat o surprinde pe șefa de la Ministerul Muncii în remorca unui autovehicul, alături de mai multe persoane, dar și de un copil. Fără mască.

sursa foto:sursa foto: Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu/Facebook

Cum reacțiile nu s-au lăsat așteptate, Raluca Turcan a ales să transmită  un mesaj explicativ, pe pagina sa de Facebook, în care susține că s-au purtat măști, ”cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”. De altfel, mesajul e însoțit de mai multe poze, în care ministrul poartă mască de protecție. Iată textul postat:

”Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă:
➡️ Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;
➡️ De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
➡️ Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
➡️ Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor.
Fotografiile de mai jos întăresc cadrul de înțelegere. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată.
Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente.”

E de precizat faptul că, potrivit publicației sibiene Turnul Sfatului, după ce a participat la acțiunea de sâmbătă, din zona montană a orașului Tălmaciu, administratorul județului Sibiu, a fost internat în spital, pentru a fi ținut sub monitorizare, fiind confirmat cu COVID-19.

345 afisari

10 COMENTARII

  1. Aaaa, pai nu asa Ralucuto ,,sa-mi dea amenda ca am de unde sa platesc”. Eu stiu ca ai de unde sa platesti, ca de aici vine si aroganta si sfidarea oamenilor de rand. Sa te ia in catuse, sa te duca la sectie si apoi sa-ti faca PV de contraventie. Ca asa procedeaza militia si jandarmeria cu ceilalti romani.

  2. Adio defrisari ilegale ! Spotmedia.ro , astazi , 31 martie 2021 , ora 14:34 : ” PRIMA PADURE INTELIGENTA DIN ROMANIA : CUM AJUTA LA COMBATEREA DEFRISARILOR ILEGALE „. Bravo , Vodafone !

  3. De ce sa fie amendata daca a fost vaccinata?
    Cercetatorii au aratat astazi ca nu exista risc de transmitere in cazul vaccinatilor.

    • Ce cercetatori au afirmat asta?
      Nu se stie.
      Care a fost perioada de cercetare ca doar de cateva luni a aparut vaccinul ?
      De ce vaccinatii se imbolnavesc si devin POZITIVI ?
      Ce diferenta este in testul pozitiv la vaccinat si testul pozitiv la nevaccinat ?
      Daca cei vaccinati devin IMUNI nu ar trebui sa se imbolnaveasca, nu ?
      De ce se imbolnavesc ?

      Ganditi copii.Ganditi.

      • Ma ti-as da siteul da se supara National ca e de la alt trust. Nu am mai auzit de cazuri decat la primul ser deoarece vaccinul te pazeste doar dupa o luna jumate. Chiar nu am auzit de cazuri dupa imunizare completa.

  4. Ralucuța zicea ieri ca i se rupe inima ca cei fara masca se vor duce acasa si vor infecta familia.

  5. Din cele 4 motivatii pe care le-ati pus pe FB ati omis o ,,mica,, logica, posibilitatea ca unele persoane din grup sa fie purtatoare de virus. Daca tot folositi FB ca mijloc de comunicare cu romanii care f multi nu au calculatoare si la fel de multi nu foflosesc FB sa va fi cerut scuze in cateva cuvinte. Dvs care spuneati public si corect spus ca manifestantii iesiti la demostratii fara masca isi pot contamina familiile de acasa.Economiseati si energie dar si timpul de lucru in folosul romanilor. Amenda chiar nu conteaza, o contestati in Tribunal ca anticonstitutionala, un Ordin nu este o lege. Conteaza doar exemplul personal in calitate de oficial al statului Roman!
    Pana si Dl Iohannis dupa exercitii indelungate si-a scos din minte faptul ca PSD nu mai are nici un amestec in boroboatele Guvernului Meu. Si poate se gandeste ca este f posibil ca ,,sapaturile,, la temelie sa fi din interiorul coalitiei. Stiti sigur vorba aceea cu sharpele pe care-l incalzesti la san. Ia incercati si Dvs. Nu va mai consumati inteligenta cu fixatii. Despre mania persecutiei nu mai vorbesc! Si nu folositi aceeasi tactica cu a predecesoarei Dvs acum deputat, Dna Violeta Alexandru ca nu mai tine. Programe pe termen scurt, ca dupa cum vedeti daca nu faceti un program de protectie materiala a milioanelor de someri in 1-2 saptamani, ceva si pentru salariatii neplatiti, pentru pensionari dupa s-ar putea sa nu mai aveti timp. Banii ii puteti lua din maretul Plan de Redresare.

  6. Ametit-o pe deal nu circula virusul,dar noapte pe strazi circula virusul ? cifrele pentru virus sunt umflate la maxim si multe ingradiri ale libertatii sa poata fura linistiti cei din guvernul meu si in acest fel oamenii sa nu poata iesi in strada !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger