AcasăPoliticaÎncă sunt școli cu WC-ul în fundul curții. Cîmpeanu: „O problemă exagerată/Nu...

Încă sunt școli cu WC-ul în fundul curții. Cîmpeanu: „O problemă exagerată/Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei” – VIDEO

Încă sunt școli cu WC-ul în fundul curții. Cîmpeanu: „O problemă exagerată/Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei” - VIDEO

Problema unităților școlare care au, încă, WC-uri în fundul curții revine în atenție, mai ales că mai sunt doar câteva zile până la începutul noului an școlar.

Ministrul Educației consideră că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației. „Este o problemă exagerată”, dar care trebuie rezolvată, spune Cîmpeanu.

„Planul pe care l-aţi cerut pentru conformitatea grupurilor sanitare, în şcoli, ştiind că în urmă cu 3 sau 4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei vom rămâne cu 100 de şcoli şi e vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio (astfel de – n.r.) şcoală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acţiune pe care vi-l vom prezenta, domnule prim-ministru, cum aţi cerut, nu până la sfârşitul anului ci îmi place să cred că îl prezentăm mult mai devreme şi mă angajez să îl prezentăm mult mai devreme”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

Cîmpeanu: „Trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei”

Ministrul Educaţiei susține că problema toaletelor din curțile școlilor își va găsi rezolvare. „Este o problemă exagerată şi este legată de foarte multe ori de calitatea educaţiei. E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei.

Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în aceste şcoli, cred că este o dovadă. Dar ea trebuie rezolvată, clar, şi va fi rezolvată”, a mai spus Cîmpeanu.

Ciucă vrea plan: „Nu cred că este un efort financiar deosebit să realizăm acest lucru”

Încă din ziua precedentă premierul ceruse ca până la sfârșitul anului să existe „un plan concret” pentru rezolvarea acestei probleme, în cel mult doi ani. „Sunt încă școli care au toaleta în curtea școlii și am înțeles, domnule ministru, că există o perspectivă și un plan la nivelul Ministerului Educației, astfel încât până la finele 2024, dacă am înțeles bine, să se finalizeze… (…)2024-2025. Eu cred că, așa cum se rezolvă o serie întreagă de probleme, putem să ne focalizăm atenția și resursele astfel încât în următorii doi ani de zile să finalizăm odată această problemă, pentru că nu cred că este nevoie de altceva decât de voință și coordonare cu autoritățile locale.

Chiar vă rog să avem un plan pe care să-l aprobăm până la începutul anului viitor, astfel încât în momentul în care pot să înceapă lucrările, să înceapă și să se deruleze. Nu cred că este un efort financiar deosebit să realizăm acest lucru și să nu mai discutăm despre subiect”, i-a transmis Ciucă ministrului, marți, 30 august, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene și al Municipiului București pe tema pregătirii începerii anului școlar.

author avatar
Andrei Coman