AcasăPoliticaCum se împart funcțiile în Coaliție. Orban, anunț despre nominalizarea prefecților -...

Cum se împart funcțiile în Coaliție. Orban, anunț despre nominalizarea prefecților – VIDEO

Încă se împart funcții la nivelul Coaliției. Orban, anunț în privința nominalizării prefecților și a subprefecților - VIDEO (sursa foto: Facebook)

La mai bine de o lună de la alegerile parlamentare, Ludovic Orban a anunțat că la nivel de Coaliție s-au purtat discuții pe tema împărțirii funcțiilor de prefect – reprezentanții Guvernului în teritoriu – și subprefect.

Liderul PNL a adus în discuție faptul că la împărțirea acestor funcții se va avea în vedere ponderea fiecărei formațiuni politice în cadrul coaliției, în baza rezultatului votului de la alegerile din decembrie. Și că partidul pe care îl conduce ar urma să facă nominalizări pentru 23 de funcții de prefect, în timp ce USR PLUS pentru 14, iar UDMR pentru 5.

”Ponderea PNL este în cadrul coaliției de 54,8%, ceva de gestul ăsta, ponderea USR PLUS e în jur de 33 şi ponderea UDMR în jur de 12 virgulă ceva la sută. Asta e o pondere care este conformă cu voturile exprimate de cetățeni și practic girarea funcțiilor publice de reprezentanții formațiunilor politice din coaliție se face pe baza votului dat de cetățeni. Nu există dispute. Sigur, au fost discuții legate pe ce poziții. (…) Este prima discuție care am avut-o, legată de prefecți, astăzi (luni-n.n).

În principiu, e o repartizare conform ponderii, Partidul Național Liberal are 23 de prefecți, nominalizează pentru 23 de prefecți, USR PLUS pentru 14 prefecți, UDMR pentru 5 prefecți. În privința subprefecților, noi nominalizăm 47, USR PLUS – 28, UDMR – 10. S-a discutat o aplicare a ponderilor și au început discuțiile legate de stabilirea unor criterii astfel încât să fie o distribuție cât mai justă a prefecților”, a punctat Ludovic Orban, luni seară, la postul B1 TV.

Precizare importantă

Totodată, fostul premier a făcut referire la o reglementare ce vizează prefecții și calitatea acestora de înalți funcționari publici. ”În discuția care am avut-o cu președinţii din cadrul coaliției, punctul de vedere aproape comun, care deja e în curs de implementare printr-o reglementare este acela că prefecții sunt reprezentanții Guvernului.

Dacă sunt reprezentanții Guvernului, nu trebuie să fie înalți funcționari publici, pentru că atâta timp cât sunt reprezentanții Guvernului, Guvernul îi numește fără să aibă niște constrângeri”, a mai menționat președintele PNL.

366 afisari

3 COMENTARII

  1. cate luni mai le trebuie de imparteala si cand mai fac si fisa postului ca pana se acomodeaza ha,ha ,ha!!!!!!!

  2. & ps.news
    ,, Iohannis: E obligatoriu să înceapă un proces de resetare a statului. Reformele nu mai pot să aştepte”
    , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger