AcasăPoliticaÎncă o plecare din USR. Un deputat, fost candidat la șefia USR,...

Încă o plecare din USR. Un deputat, fost candidat la șefia USR, și-a anunțat demisia din partid!

(sursa foto: Cătălin Teniță/Facebook)

USR-ul condus de către Cătălin Drulă mai pierde un parlamentar. Cătălin Teniță și-a anunțat plecarea din partidul la șefia căruia a candidat, la alegerile din această vară. Deputatul de București a mai dat de veste că se va alătura, foarte curând, formațiunii REPER. Adică partidului lui Dacian Cioloș.

„Am decis să îmi dau demisia din USR și să mă alătur, de la 1 septembrie, Partidului REPER.
Cred că responsabilitatea mea actuală este să aduc împreună oamenii care înțeleg că suntem la mijlocul drumului către o Românie mai bună și că nu putem sta deoparte.

De aceea, voi căuta să coagulez alături de ei o mișcare reformatoare pentru România”, a anunțat Teniță, marți dimineață, în 30 august, pe pagina de Facebook.

Teniță: „Nu este un abandon”

Parlamentarul – care a candidat la președinția USR la scrutinul intern din iulie, dar a pierdut alegerile în fața lui Cătălin Drulă – a ales să le transmită un mesaj celor din „echipa CURAJ”, din interiorul USR.

Nu este un abandon. Mă alătur unor colegi de-ai noștri care sunt îndreptățiți să fie reprezentați și ale căror energii trebuie utilizate în politică, colegi care acum construiesc REPER. Rămân în continuare deschis proiectelor din USR și vă stau oricând la dispoziție pentru consultări și întrebări în cadrul cabinetului parlamentar.

Le mulțumesc în mod deosebit colegilor din echipa CURAJ pe lista cărora am candidat la președinția USR. Cred ca opțiunea lor de a rămâne în partid ca un grup de reformă internă este o opțiune la fel de validă și de curajoasă ca aceea de a construi alternative din exterior, și îi îndrum pe toți cei care decid să rămână în USR să îi susțină”, a mai scris Teniță.

Citiți si: USR se dezintegrează! Încă un senator fuge din partidul „salvatorilor”

Se rupe USR. Noi demisii, pleacă în partidul lui Cioloș