AcasăPolitica”Inadmisibil”. Ministrul Bode reacționează la cele întâmplate la Spitalul Foișor: Nimeni nu...

”Inadmisibil”. Ministrul Bode reacționează la cele întâmplate la Spitalul Foișor: Nimeni nu este de neînlocuit – VIDEO

”Inadmisibil”. Ministrul Bode reacționează la cele întâmplate la Spitalul Foișor: Nimeni nu este de neînlocuit - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Ecourile situației de vineri seară, de la Spitalul Foișor, declarat unitate medicală suport COVID, nu s-au stins.

Continuă să apară reacții oficiale după imaginile cu pacienți scoți din spital pe targă sau în scaune cu rotile, cu mult după căderea întunericului, o parte dintre ei fiind preluați cu mașinile personale de către aparținătorii veniți de la distanțe considerabile de Capitală.

Mai nou, s-a aflat cum vede ministrul de Interne situația. ”Modul în care a fost organizată externarea pacienților în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă”, a declarat, luni dimineață, Lucian Bode.

Ministrul de Interne s-a oprit în mod special asupra unui caz surprins de televiziunile care au prezentat în direct momentele cu externarea pacienților. ”Am văzut acea imagine care efectiv ne-a șocat pe toți, când am văzut că un pacient este introdus în portbagajul unei mașini a aparținătorilor. Și am întrebat imediat ce se întâmplă. Și am înțeles că medicul curant, împreună cu pacientul și cu familia pacientului au hotărât (…) au aranjat în așa fel mașina încât să poată fi transportată (pacienta-n.n) în mașina personală. De comun acord au hotărât să facă acest lucru”, a mai declarat ministrul.

Oficialul guvernamental a vorbit și despre felul în care ar fi trebuit gestionată problema. ”Sunt multe lucruri de discutat, aici vorbim de cauze, dar efectul l-am văzut cu toții. Așa ceva este inadmisibil să se mai întâmple. Era absolut la îndemâna celor care au realizat aceste externări să ia o ambulanță să intre în curte, pe rând, câte o ambulanță pentru fiecare pacient, și să fie externați”, a mai subliniat Bode.

Urmează schimbări?

Șeful MAI s-a ferit să spună, întrebat de presă, dacă ar trebui să își dea demisia Vlad Voiculescu, spunând că este, la rândul său, membru al Executivului. ”Eu nu emit astfel de opinii în calitate de ministru în Cabinetul din care face parte dl. Vlad Voiculescu”, a răspuns Bode.

”Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv la ministrul Bode, inclusiv la secretarul de stat Arafat. Mă refer la toată lumea”, a subliniat, în schimb, liberalul aflat în fruntea MAI-ului, răspunzând unei întrebări cu trimitere la reacția venită de la vîrful PNL-ului, după cele întâmplate la Spitalul Foișor. Citiți aici: Rareș Bogdan cere răspunsuri după scandalul de la „Foișor”: „Raed, nu mai merge”



237 afisari

2 COMENTARII

  1. A zis Partu ca e nevoie de onoare pt demisie. Sa inteleg ca guvern Parțu nu are onoare?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger