AcasăPoliticaÎn Ucraina se pregătește un război etern!

În Ucraina se pregătește un război etern!

Un „forever war” se poate transforma într-o confruntare directă NATO - Rusia

Având în vedere eșecul ofensivei de vară a Kievului de a recupera un teritoriu semnificativ din ghearele rușilor și retorica maximalistă pe care guvernul SUA și aliații din NATO au folosit-o pentru a convinge publicul de un sprijin militar nelimitat, războiul din Ucraina riscă să se prelungească din nou, cu mult peste data pe care administrația Biden a stabilit-o în 2022.

Financial Times a relatat că „oficialii americani se pregătesc în particular pentru ceea ce pare din ce în ce mai mult a fi un război de uzură care va dura până anul viitor”, reluând un raport anterior al Wall Street Journal, potrivit căruia strategii militari și factorii de decizie politică din Occident încep deja să se gândească la ofensiva de primăvară din 2024 și la „cum să se pregătească pentru un conflict prelungit”.

S-ar putea să devină „o luptă prelungită care să dureze încă câțiva ani”, a avertizat duminică WSJ, notând că obiectivul Ucrainei de a recuceri toate teritoriile pe care le-a pierdut „pare acum o perspectivă îndepărtată”. Scriind în Politico, fostul congresman democrat și funcționar al Departamentului de Stat al administrației Obama, Tom Malinowski – în prezent senior fellow la Institutul McCain – susține că „pentru ca războiul din Ucraina să se încheie în condiții compatibile cu interesele și idealurile americane, Ucraina trebuie să fie considerată câștigătoare, iar invazia Rusiei trebuie să rămână în istorie ca un eșec decisiv”.

Potrivit Responsabile Statecraft, Malinowski amintește în special declarația președintelui Joe Biden din luna februarie a acestui an, potrivit căreia „Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”. Pe de altă parte, Dmitri Medvedev, fostul președinte rus și vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a declarat recent că, dacă acest război “va dura ani sau chiar decenii, atunci așa să fie”.

Cu toate acestea, se pune întrebarea când se va considera vreodată că este momentul potrivit pentru a pune capăt războiului. Guvernul ucrainean și susținătorii săi susțin că lipsa armelor avansate este cea care a împiedicat ofensiva, chiar dacă experții militari insistă că nicio armă nu ar fi un „glonț magic” împotriva apărării rusești și că motivele pentru eșecurile militare ale Kievului sunt mai profunde.

Dacă următoarea ofensivă va eșua în mod similar, va fi amânată din nou încetarea focului? Câți ani ar putea dura această situație?Chiar dacă Kievul va organiza o operațiune de succes împotriva forțelor rusești în viitor, nu este clar că aceasta va duce la încheierea războiului. Și Moscova ar putea decide să lanseze propria contraofensivă pentru a șterge orice câștiguri obținute de forțele ucrainene, începând poate un ciclu nesfârșit de dueluri militare.

Dar un război prelungit nu va fi bun pentru Ucraina, care a suferit deja costuri umane și economice uluitoare. Și nu va fi bun nici pentru restul lumii, în timp ce va atrage după sine posibilitatea, deja evitată de două ori, a unui conflict între NATO și Rusia, care ar putea deveni nuclear.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.604 afisari

26 COMENTARII

  1. Pentru ca:
    #1 Vaccinatii Ucrainieni au fugit in Occident cu valizele pline cu bani in primele zile de conflict asa cum a relatat si presa de Limba Romana din Romania.
    #2 Statele Occidentale nu-i inapoiaza pe Vaccinatii Ucrainieni aflati pe teritoriile lor in Ucraina pentru a lua parte la apararea Tarii lor asa cum a fi firesc.
    #3 Ucraina are cea mai mica rata de vaccinare din Europa, mai mica chiar decit a multor Tari din Africa Sub-Sahariana.
    #4 NEvaccinatii din Ucraina, fiind saraci, au ramas pe loc si sint trimisi la pe front de regimul criminal de la Kiev printr-o agresiva politica de recrutare.
    #5 Federatia Rusa are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Lume. V.V.Putin este un vaccinist dement la fel ca si odiosii sai omologi atit din Vest cit si din Est.
    Guvernul Mondial Secret care este BESTIA din Cartea APOCALIPSEI a trecut la exterminarea nevaccinatilor pentru ca acestia sint partea cea mai circumspecta a Omenirii care este cea mai putin susceptibila la dracismele care se implementeaza acum pe Planeta.

  2. Unde si-au bagat murikanii coada, razboaiele din tarile respective au durat ani si ani de zile, vezi Irak, Afganistan.

      • Sfarsitul Americii a inceput, doar fanaticii pupatori nu vor sa vada. Se afla fix pe inceputul curbei de cadere si nu o sa fie lina deloc. Ei au o singura portita de redresare, daca singuri si-o saboteaza atunci sunt gata definitiv. La Bucuresti serviciile vor trada dar intr-o maniera sa nu atraga furia americanilor si apoi distrugerea venita de la acestia. Romania a tradat mereu. Armamentul se cumpara pentru in primul rabd cultivarea si gadilarea americanilor. Le e mai frica de americani pentru ca si anume Iugoslavia si multe altele. La rusi au alte portite!

      • Nici nu stii cata dreptate ai la modul general vezi Vietnam, Okinawa , Germania si, ultimul pe lista cu voia dvs., CARACAL. Asta fac pe unde Ajung.

    • Tu ar trebui sa le pupi curul americaniilor luand in vedere ca SUA reprezinta doar jumatate din PIB-ul NATO, dar plateșc 70% din cheltuielile combinate de aparare. Romania si alte tari profita urias de pe urma lor.

      • ” there is not such a think as a free meal” ” follow the money” proverbe nemernicane.Mare kko de profit. Ne au certat cu rusii si chinezii.Pa gaze ieftine pa energie atomica proprie, welcome achiziții de fier vechi fara offset.

        • Eu sincer nu pot sa inteleg de ce iubesti rusii si chinezii atat de tare, te intreb serios. Esti hardcore comunist nostalgic? Sau poate ai cazut in cap si nu mai stii nici stanga sau dreapta.

          • Eu nu inteleg de ce cineva si ar iubi ocupantul(= partenerul stratosferic azi=fratele mai mare si prieten sovietic ieri). Ca e rus ,nemernican, chinez ( maine) whatever.
            Mi se pareo reactie normală cand te phoote unul si tu nu vrei, atunci sa te gândesti la ceilalti.Asa cum bunicii mei ii asteptau pe nemernicani sau eu ascultam Vocea Americii desi nu era…recomandat…dar se asculta la greu .Ca si Europa Liberă, post SIA pe față.
            Faza e ca azi ai interzis la media rusă si tehnologia chineza adica cenzura e mai strictă. Asta nu iti stimulează neuronii??

          • @IQ100 Imi pare rau dar nu inteleg aproape nimic din ce spui cu fututul. Treaba cu tari „ocupante” e o aberatie nationalista. Asa poti sa spui de orice prietenie intre doua tari inegale. SUA e ocupantul lui Canada si Mexico. Australia e ocupantul lui Noua Zeelanda. Germania e occupantul tariilor europei centrale. Faptul ca o tara e mai puternica decat alta nu inseamna ca prietenia intre ele e de stapan si sclav.

  3. „…pentru Ucraina, care a suferit deja costuri umane și economice uluitoare” se pare că nu sunt suficient de uluitoare și băieții, masochisti, mai vor ! Să fie până la ultimul hahol …

  4. E de domeniul absurdului o victorie a Ucrainei in razboiul cu Rusia :logistic vezi lungimea lantului de aprovizionare a frontului ucrainean cu munitie si armament de catre americani si pe linie NATO ! ,comparatile cu rusii.
    Deciziile luate de americani si tarile NATO -contrarii , la rusi frontul are un singur comandant !.
    Armamentele ucrainiene initiale erau de fabricatie ruseasca ,apoi au primit ucrainienii ce era in stocul fara miscare din America si tarile NATO !,adica vechituri de N calibre pentru N arme !!,cei o arma fara munitie ?-fier vechi !.Singurul lucru de care au beneficiat ucrainienii era supravegherea prin satelit a miscarilor de trupe rusesti pana in momentul in care rusii au putut distorsiona informatiile.
    FANFARONADA MEDIATICA A AJUTOARELOR NATO SI AMERICANE SI MULT TRAMBITATA CONTRAOFENSIVA UCRAINEANA S-A DOVEDIT UN MARE FASSSSSSSSSSSSSSSSS !.
    ACEA ZISA SCAPARE IN PRESA A DECLARATIEI OFICIALULUI NATO CA PACEA NU VA VENI FARA CEDARI TERITORIALE ESTE DE FAPT CEEA CE SE DISCUTA IN SPATELE USILOR INCHISE. CAND CHINA VA INCINGE CIORBA IN MAREA CHINEI ,AMERICA VA UITA PENTRU TODEAUNA DE UCRAINA.

    • singurul lucru care tinea ucraina in sah era gandirea lui surovikin si ferocitatea lui prigojin. acum ambele au disparut.

  5. E și proxy războiul asta că sa mențină inflația în Europa un pretext bun pentru genocid împotriva europenilor după războaie doar oamenii de rând au falimentat asta au făcut mințile malefice normal că o să țină războiu asta pacea ar anula inflația

  6. nope, se termina pana la sfarsitul anului cu asasinarea lui putin si victoria ucrainei care va deveni o superputere europeana de o aroganta si un tupeu fara egal fata de ue pe care o va submina din toate punctele de vedere la ordinele stapanilor cu scufita si periuni din good ole’ US of A

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger