AcasăPoliticaÎn plină perioadă de negocieri, Cioloș a recunoscut! Ce funcție are în...

În plină perioadă de negocieri, Cioloș a recunoscut! Ce funcție are în vedere: ”Nu exclud” – VIDEO

În plină perioadă de negocieri, Cioloș a recunoscut! Ce funcție are în vedere: ”Nu exclud” - VIDEO (foto: Facebook)

Nici bine nu au trecut parlamentarele, că au apărut deja întrebări ce țin de viitoarele alegeri. Mai exact de cursa pentru Cotroceni.

Fost premier, actualmente europarlamentar și copreședinte al USR PLUS, Dacian Cioloș recunoaște că s-a gândit dacă să intre sau nu în cursa pentru cea mai înaltă funcție în statul român. Susține, însă, că nu se poate vorbi despre o decizie bătută în cuie.

”Dacă voi candida nu știu încă, dar nu e exclus nimic. Nu exclud posibilitatea asta. Și cred că sunt foarte mulți români care se gândesc la lucrul acesta, (…) pentru că e o poziție din care, de multe ori, crezi că poți să faci niște lucruri, chiar dacă nu e totdeauna așa (…). Dar să răspund pe scurt la întrebare: da, nu exclud!”, a declarat Cioloș, într-o emisiune la Digi24.

Fostul premier s-a ferit să spună când ar putea face un astfel de pas, respectiv dacă ia în calcul varianta de a intra în cursa pentru Cotroceni la viitorul scrutin, din 2024, dar a dat un semnal destul de clar în această privință. ”Păi, dacă nu m-aș gândi să candidez nu m-aș vedea probabil (președinte al României -n.n.). Nu știu, o să vedem (dacă va candida la prezidențialele din 2024-n.n.). Probabil. Dacă nu o să fie 2024, nu știu dacă voi mai candida”, a susținut Cioloș.

Șase portofolii pentru USR PLUS în viitorul Guvern

Până la viitoarele alegeri prezidențiale, însă, partidul pe care îl conduce, PLUS, participă, alături de partenerii de alianță de la USR, la negocierile cu PNL și UDMR. Recent s-a aflat că la discuțiile ce privesc viitoarea guvernare, s-a stabilit că portofoliile ce revin USR PLUS sunt șase la număr, incluzând domenii-cheie precum Justiţie, Transporturi și Sănătate.

Conform rezultatelor negocierilor de la nivelul coaliției de centru-dreapta, s-a decis că Guvernul va avea 18 ministere, 9 dintre ele revenind PNL, 6 USR PLUS și 3 UDMR, și doi vicepremieri. Vineri seară, după ce s-a încheiat o nouă rundă de discuții între PNL, USR PLUS și UDMR, s-a anunțat că s-a convenit ca Florin Cîțu să fie nominalizat pentru postura de premier.

291 afisari

3 COMENTARII

  1. Politica romaneasca ! Ciolos si partidul sau, daca ar fi candidat singuri nici macar nu intrau in parlament, iar acum se comporta ca mari invingatori.

  2. Numai indivizi dornici sa slujească interesul altora, vezi ce a facut Renew la Bruxelles, si in favoarea cui, si vrea sa acceadă la cea mai înaltă funcție din stat ?
    Cata obraznicie la Ciolos

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger