AcasăPolitica„În plină criză energetică închizi capacități de producție” / PSD critică dur...

„În plină criză energetică închizi capacități de producție” / PSD critică dur vânzarea Termocentralei Mintia

„În plină criză energetică închizi capacități de producție” / PSD critică dur vânzarea Termocentralei Mintia

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a criticat vânzarea termocentralei Mintia, după investiții de 150 de milioane de euro.

Termocentrala Mintia a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro. Asta după ce au fost investiți în retehnologizare cel puțin 150 de milioane de euro, spune Ștefan Radu Oprea.

„De neînțeles este de ce a ales ministrul această metodă”

„Primim asigurări din partea ministerului de resort că sunt impuse condiții drastice pentru ca o nouă capacitate de producție de 800 MW, mai verde, să ia locul vechilor grupuri care funcționau pe bază de cărbune”.

„De neînțeles este de ce a ales ministrul această metodă de «privatizare» prin închiderea termocentralei. Cu toții știm că cel mai ieftin cumperi activele unei afaceri falimentate. Investitorii care au călcat pragul Ministerului Energiei, atunci când Termocentrala Mintia era în funcțiune, nu au fost buni, se pare că trebuia, mai întâi, încheiată retehnogizarea grupului de 235 de MW și banii românilor să fie risipiți”, a scris Oprea pe pagina sa Facebook.

„Oare nu se puteau accesa bani din Fondul de Modernizare pentru transformarea Termocentralei într-un proiect prietenos cu mediul? Asta în timp ce ar fi produs energie cu grupul proaspăt retehnologizat, așa ca în Germania, până când centrala pe gaze sau parcurile fotovoltaice ar fi fost construite”.

„De neînțeles este de ce în plină criză energetică închizi capacități de producție fără să pui ceva nou în loc. Din păcate singurul răspuns pe care îl vom primi este că economia de piață este crudă că se întâmpla și falimente, mai ales când liberalizarea ei se produce haotic”.

author avatar
Tudor Borcea
700 afisari

19 COMENTARII

  1. Ce mai e de spus? Ca de facut nu se mai poate face nimic. Daca era atat de hotarat sa mentina centrala in proprietatea Romaniei, PSD ar fi avut multe sanse sa faca ceva pana acum, sa ridice problema in parlament, sa ceara convocarea CSAT cu privire la criza energiei si sa prezinte acolo argumentele pentru a nu se admite vanzarea Mintiei, nu sa vina acum sa faca circ ieftin. Toti politicienii sunt vinovati. Unii incearca sa se disculpe. Sunt foarte mahnit de acest nou act de tradare (de vanzarea termocentralei). Acea termocentrala avea o putere instalata de 10% din totalul pe tara, si putea fi folosita pentru rezolvarea intr-o buna masura a crizei de energie electrica pe piata din Romania, mai ales ca acum s-a dat drumul la folosirea carbunelui. Despre cat valora de fapt si despre pretul infim cu care s-a dat nici nu mai vorbesc.

    • „agregati” daca doriti info astea.
      1.cetateni iraqieni cu domiciliul in grenada-evident marionete
      2.Cade „Imperiul Biden” din Romania! 13 Noiembrie 2016 Lovitura Lui Tache.chiar national.ro
      Asa ca nu a mai fost decat un pas pana la aparitia „ipotezei de lucru” ca familia Biden intentioneaza sa dezvolte un „imperiu” energetic in Romania.
      EU ZIC CA SE LEAGA
      PSD: Termocentrala Mintia a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro, după ce au fost investiţi în retehnologizare cel puţin 150 de milioane de euro
      PS.
      psd=sri da in pnl iar pnl=mapn=dgia&love si lovele uncle sam adica unchiul mai mare…licuricia…usa…sua…
      PPS
      NU VA BAGA NIMENI UN CENT IN MINTIA…MODELUL ANILOR ’90….
      MODEL SCOALA DE TZEAPA:”ROMÂNIA FURATĂ. Uzina Aro, cu un patrimoniu de 1,4 milioane de dolari, vândută la preț de apartament: 150.000 de euro

    • PSD nu-i si el in mizeria asta de guvern? Ce galbejitii PENELE au vandut de capul lor? Se tot vorbeste de un an de instrainarea termocentralelor. Cica in 2026 va produce nu-s cati megavati! In 2024 pe locul ala va fi o ruina sau daca-i aproape de un oras important , un cartier ”rezidential”. Nu baga nimeni bani acolo. Ati uitat de ”privatizarile” pe un dolar? Se angajau aia ca fac , ca dreg! Ce au facut? Au taiat tot ,l-au dat la fier vechi si au vandut terenul! Asa vor face si astia.
      O sesizare la Parchet nu au facut ”acest PSD”? De ce?

    • Sa iasă de la guvernare alături de trădători și impostori, sa, l demită pe trădătorul Werner, multe se puteau face, dacă PSD se vroia a fi pt cetățean și tara, dar sunt aceiași mizerie imp cu PNL

    • Pesede putea dacă voia să împiedice vânzarea termocentralei. Din păcate oamenii politici din întreaga lume și implicit de la noi nu sunt altceva decât niște instrumente docile ale marilor companii și corporații pentru ale căror interese luptă contra cost.

  2. Termocentrala nu a fost scoasa la vanzare ieri, politicienii daca ar fi vrut ar fi avut timp sa impiedice vanzarea.

  3. Psd critica dur ! ce sa-ti povestesc , ma ingrozesc de atata duritate . imi este sila de acest partid mizerabil care se ocupa doar de criticat si nu face nimic . psd critica dur ! huuuooo tradatorilor psd , pnl . udmr .usr , aceiasi mizerie . sri a vazut despre ce este vorba ? si ei critica dur ?

    • ”acest PSD ” trebuie sa anuleze in instanta ”privatizarea” asta. Altfel nu-i decat complice la distrugerea sist energetic national. La iarnabPopescu & co vor fi in puscarie.

  4. In Romania care sunt normativele pt a vinde o unitate strategica?Si daca functiona cu coceni,in conditiile crizei de energie trebuia pastrata.Apropos unde a ‘aterizat’acea suma de 91de mil.?Cine verifica ratiunea si legalitatea unor asemenea tranzactii?

    • 91 de milioane au aterizat la pensii speciale. Spaga incasata de penele si psd a fost de 900.000 euro.

  5. Da’ DNA-ul ce parere are ? Nu a fost sesizat,nu a fpst enformat,sau nu ” are dezlegare ” dela Cocotat ? Un jaf cat se poate de clar.Bagi dela buget 150 de milioane de Euro pt. modernizarea centralei si apoi vinzi bunul statului cu 91 de milioane.In vazul lumii,deci si al Cocotatului.Siiiii mucles. Sau cu ” dezl;egare ” dela el ???

    • bai prostule , stii tu , si nu stie dna ? o sa muriti si tot o sa va puneti intrebari prostesti , da , dna nu stie ?

  6. Ce face ciuma roșie? Păi nu sunt ei la guvernare? Deci ei au vândut, nu holera galbenă, EI!!!!

  7. De neînțeles pe naiba…au falimentat Mintia să o vândă la preț de conservă și Popescu+Mafia Politică PNL+PSD să poată la vânzarea ei sa bage comisioane grase in conturile lor din paradisurile fiscale… însă nimic nu este etern

  8. SA S-AU FACUT TOATE PRIVATIZARILE !, NU-I SINGURA UNITATE INDUSTRIALA PE CARE S-AU CHELTUIT SUTE DE MILIOANE DE EURO SI S_A VANDUT LA UN SFERT SAU O TREIME DIN PRETUL ACTIVELOR . DNA ,CURTEA DE CONTURI ,SRI DORM SAU SUNT PARTASI LA ACESTE ACTE DE TRADARE NATIONALA ?,CAT IL PRIVESTE PE MINISTRUL CAZUT IN CAP S-A VAZUT DIN START CA-I UN IDIOT SI ESTE OMUL LUI JOHANIS.
    A DEVENI PROVEBILALA EXPRESIA „ROMANI ,BORFASII DE LA GUVERNARE VA PREGATESC CEVA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger