AcasăPoliticaÎn plină criză Covid, medicii, la un pas să ajungă neplătiți! Cum...

În plină criză Covid, medicii, la un pas să ajungă neplătiți! Cum e posibil așa ceva

mediciÎn plină criză Covid, medicii, la un pas să ajungă neplătiți! Cum e posibil așa ceva

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că este nevoie urgentă de formarea unui guvern, în caz contrar peste 70.000 de medici riscă să nu-și mai primească salariile.

Acesta a declarat, marți seara, la B1 TV, că partidele politice din coaliție sunt în competiție cu timpul, precizând că speră ca programul de guvernare și lista de guvern să intre în Parlament săptămâna viitoare.

„Suntem în competiție cu timpul, nu unii cu alții, și aici eu săptămâna trecută am zis să vedem când putem să intrăm în Parlament cu programul de guvernare și cu lista de guvern. Au spus că vom încerca în această săptămână. Nu ar trebui să amânăm prea mult. Sper că săptămâna următoare se va întâmpla. Avem lucrurile despre care am vorbit și nevoia de rectificare”, a declarat Hunor.

74.000 de persoane din sistemul sanitar neplătite

Președintele UDMR a mai spus că dacă rectificarea bugetară nu se va face, atunci există riscul ca 74.000 de persoane din sistemul sanitar să nu mai primească salariile.

„În sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care dacă nu se face rectificarea nu au cum să primească salariile. Cei de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri, cei care sunt plătiți de la minister.

Pe 25 noiembrie ar trebui să avem banii. Au zis că se poate face aceată modificare și prin amendament la rectificarea trecută, în Parlament. Plus bugetul, plus multe alte lucruri. Dacă nu putem să ne înțelege în 2-3 săptămâni, cam asta e durata discuțiilor, nici în 4, nici în 5, nici în 8 nu putem să ne spunem noutăți unii altora”, a mai declarat președintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că ambele formațiuni politice doresc să fie primele care dau un premier, precizând că discuțiile au fost foarte aprinse. Președintele UDMR ține să menționeze că indiferent cine va fi premier, trebuie ca acesta să fie președinte de partid pentru ca lucrurile să funcționeze.

author avatar
Andreea Vlad
229 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu-i rau ! Datorita lor se mentine comedia neagra numita pandemie !!! Spiritul lui Mengele este inca viu !!
    taiati sporul de COVID de 120% si celelate sporuri conexe si pandemia dispare maine ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger