AcasăPoliticaÎn ce țară trăim?

În ce țară trăim?

Au trecut cinci ani și jumătate de la incendiul din clubul „Colectiv”. Este singurul lucru care se știe cu certitudine. Autorii par mai degrabă improvizați, iar aceasta tinde să devină părerea unanimă. Procurorii nu au reușit să demonstreze mai mult decât că a luat foc. Politica a fost să se declanșeze controale urgente în toată țara, pentru a se închide gura lumii. Eficacitatea acestora o vom vedea când va lua foc următorul club de înghesuială. Probabil că nu va dura mult, e sezonul incendiilor.

Alina Gorghiu Incendiul de la Balșa întărit coaliția

În noiembrie 2020 a fost tragedie la spitalul din Piatra Neamț. Secția ATI a ars ca un băț de chibrit. 10 morți pe loc. După, încă 7. Au mai fost incendii și în alte spitale, soldate cu un singur mort. Alte controale de urgență la toate secțiile ATI din spitale. Până ieri, rezultatele erau necunoscute. Acum s-au descoperit peste 1.900 de nereguli. Rezolvate, puțin peste 100. Nu ajută la nimic, pentru că nimeni nu știe ce trebuie făcut. Dacă știe, nu are cu ce. Iar dacă are cu ce, prețurile vor fi crescut brusc și nu sunt bani.

Din rațiuni superioare

Săptămâna trecută a fost incendiul de la „Matei Balș”. 5 morți pe loc, încă 5 după. Cel mai bine știm să ne învârtim în jurul cozii. Vinovații sunt tot cei de la „Colectiv”. Adică aceiași care vor fi improvizați din rațiuni superioare de partid și de stat. Partidul care a dat premierul nu are ce să pățească. Nici cel care a scos din joben ministrul Sănătății. Și unul și altul trebuie protejate. Conduc țara, iar asta se numește rațiune de stat. Se țes perdele groase de fum și suntem trimiși cu privirea aiurea, să nu vedem cum suntem prostiți pe față. Procurorul nu a căutat aeroterma despre care s-a vorbit pentru că în ziua aia cerceta altceva. A zis că o va face a doua zi, iar a doua zi n-a mai vorbit despre ea. La fel,  nici asistentele medicale nu au scos un cuvânt, deși cu o zi înainte doar că n-au ieșit cu aerotermele în brațe, să le vadă lumea.

10 morți pentru coaliție

Premierul nu demisionează. Este complet lipsit de onoare. Și redus, redus, redus. Nu poate înțelege că este un act de demnitate. Ministrul Sănătății nu demisionează. Nu are nicio vină, zice, dar nici onoare nu are. Are însă planuri privind un tun imobiliar de un miliard de euro, ascuns în spatele construirii spitalelor, după cum a aflat presa . Deci, rațiuni de stat. Și mai are și planuri de privatizare a sănătății. Deci, alte rațiuni de stat. În ce țară trăim? În țara în care o doamnă doctor în Drept, doctor care nu a vindecat nimic, declară că incendiul de la „Matei Balș” și campania de vaccinare au întărit coaliția. Derapaj politic? Nu, de vină sunt medicii care nu au avut tăria să-i spună „Cucoană, ești nebună!”

Groaznic de mic

Trăim în țara în care președintele sfidează națiunea. În țara în care nesimțirea a devenit mai puternică decât Constituția. În țara în care minciuna, indolența și impostura alcătuiesc agenda de lucru a premierului. Trăim în țara în care parveniții și îmbuibații în prostie se strecoară în Parlament și dau legi pe care le încalcă primii. Suntem în țara în care președintele e mai mult vătaf decât om de stat, e mai mult trăitor în lux din banii publici decât cetățean onest. În ce țară trăim? În cea în care președintele lucrează pentru alții, nu pentru ai lui. Trăim în țara care nu este nici normală, nici educată, nici reclădită și nici prosperă. În țara în care președintele își trage Arcul de Triumf deasupra capului, proștii îl aplaudă iar lingușitorii se întrec în osanale. Trăim în țara în care nimeni nu a găsit formula prin care să îmbine aroganța romană cu lingușeala bizantină în care am crescut, și să-i spună lui Iohannis „Măria Ta, ești mic. Groaznic de mic!”.

author avatar
Valentin Boeru
2.032 afisari

33 COMENTARII

  1. Boerule , mare panglicar esti , cu finalul ”groaznic de mic” mi-ai impresionat pisica pana la lacrimi ( acum sughite , sarmana ) . Agenda de lucru a premierului abia a cumparat-o , nici n-a deschis-o bine si ai inceput sa hantani ? Cat a trecut de la Craciun ? Bre , Boerule , matale esti politruc ori jurnalist ? Iar dai pe spate babute muribunde si pacalesti prostii ? Aroganta si linguseala e terenul fertil al celor ce-ti platesc simbria sa le ridici osanale , acum s-a schimbat calimera , critici orbeste sa impusti gologanu , s-a subtiat punga de parai , nu mai fata vaca , barem sa-ti iasa de-o ciorbica . Ei , ce vremuri , gadil-o pe bunicuta Iliescu , poate accepta sa candideze in dec. 2024 si sa-ti mangaie orgoliul ranit , lumea s-a saturat de articolele tale searbade , chiar nostime , nu te mai baga nimeni in seama si si-au dat seama cate parale faci . Stai , am uitat , apare ozeneul Kostea Sugiuk si-ti plange amarul , faceti un tandem comic de rasu-plansu teleleu frunzuca ! Parol !

    • De vreo trei, patru ani de când comentezi aici, ai aceleași texte răsuflate, indiferent că-ți spui Arcul de Triumf sau altfel. Ești jenibil, cum ar spune Boanchiș.

    • Sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , am pandit din boscheti sa vad cum sta treaba cu Boeru , m-am prezentat la atac , e jenibil da arta cere sacrificii . Retractez p-aia cu cititul in draci , si io am citit Biblia ca sa pot sa o combat cum ne-a invatat Raionul …

  2. Articole d-astea de doua parale , scrise la gura sobei , pot sa scriu si eu , basca dansez , bonus , mai abitir ca Isidora Duncan de l-a cucerit pe Esenin . Cat se da pentru o poveste d-asta de ametit idioti ?

  3. Floricica dansatoarea este ,,arculde triumf”
    Moise dan kostea sugiuc,trei prostani, perje umplute
    Sunt unul s acelasi frateUn batran cu cap de strumf
    Scote pe goarna prostii si are mintile pierdute

    • Fa , tanti Dama de Pica , de 30 de ani cine a avut mereu majoritatea in Parlament ? Cum mai ai , tupeul sa postezi din boschetii din spatele garii Tiraspol ?

      • Nu sunt nici un kiwi , sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , rontai banane zburlite la pasarela garii cand nu e luna plina , unii ma stiu si de Oana Cosanzeana ……

  4. Intrebarea „În ce țară trăim” nu-i va scoate niciodată din bula de opulență pe cei de la butoane. Concluziile ar fi clar in defavoarea lor.
    Trăim în țara condusă de impostori și cocote politice de cea mai joasă speță. Țara in care se calcă pe cadavre din „rațiuni superioare”.Atât de „superioare” încât nouă, oamenilor de rând, ne scapă .
    E țara în care „a pune batista pe tambal” a devenit o cutumă pe care toți o respectă cu sfințenie.
    Și da, România a devenit culcușul cald al unor hiene care o sfâșie, intr-un „nou-normal” trambițat de cioclul de la Cotroceni.
    Biată țară în care e suverană prostocrația…!

    • Imi este jena sa va spun in ce tara a nimanui traiesc , imi castig existenta de cocota si cu postari in National , daca nu curge pica . De baza raman falcile si rozeta , cu ele am salvat cele mai cumplite ierni , sunt harsita prin nameti si pe arsita , am piele de ciortai . Pentru relatii cu publicul : Cabinetul 00 , peronul garii Tiraspol . Rog seriozitate si extrem de multa discretie , nu vreau sa afle Raionul ca am servicii extra , ma taie de la portia de stevie la masa de pranz . Pupici …zu-zu-hap sarmaua ….!

  5. Dama de pica,ca bine mai zici
    TRAim intr o tara de prosti mafioti
    De stoarfe ce au pe creier pitici
    De kostii sugiuci imputiti si netoti

    Tara de colzi si kodrute si prune
    De iohanisi vanduti si petrovi
    Tara de oni , portocale nebune
    De turcane,alinute,de prosti si nerozi

  6. Ungaria este singura țară din UE care nu folosește vaccinarile cu ARN mesager.
    A contractat 2 milioane de doze de la ruși și 5 milioane doze de la chinezi.
    Au primit prima livrare de 40.000 doze de la ruși. În următoarele 4 luni vor primi cele 7 mil. de doze de vaccin.
    UE nu a reacționat. De ce ? Dacă România ar fi făcut asta era catalogată comunistă , pesedistă, era reclamată la ONU, i se tăiau fondurile europene !!!
    Ungurii stiu ce vor,sunt adevarati patrioti.
    AU CONDUCATORI CARE TRAG PENTRU UNGARIA…
    Oare a iesit din UE Ungaria???

  7. Riscuri sunt pentru toate vaccinurile , fiecare are dreptul sa aleaga cum il taie capul , sa vedem rezultatele ….

  8. Dumitre,asa o fi dar liderii UNGARIEI au atitudine de mari patrioti comparativ cu altii care afiseaza o atitudine slugarnică…
    Sa zică kostea din spatele garii de la Tiraspol.

  9. Ioha e tot raul din tara asta,de nu va fi suspendat vor clampanii toti pe acest site degeaba,noi tot rau o vom duce

  10. Tara = Teritoriu locuit de un popor organizat din punct de vedere administrativ și politic într-un stat; vi se pare ca suntem organzati? Nu mai suntem decat o colonie exploatata de interese straine poporului.

  11. Imaginati va scenariul cu PSD ul la guvernare si sa se fi ntimplat cele două incendii de la spitale,ce propagandă ar fi facut SLUGILE PNL iste cu cele USR iste impreună…
    Fara demisia ministrului sanatatii sau chiar a guvernului, nu s ar fi potolit …cei de la Rezist

  12. Zoe ,Zoe,fii barbata
    Coalitia i patata,
    Ard spitale ,arde lume
    Iar tu mi te tii de glume

    Coalitia i patata
    Alinuta e gonflata
    vai de mintea ta stricata
    Alinuta fii barbata!

    TAra ati adus-o hau
    Iar tu minti si minti mereu
    Coalitia ‘ ntarita
    o lozinca nesimtita

  13. Sa nu radeti de mine , Raionu mi-a sugerat ca da bine la prosti insirand cuvinte goale / ce din coada au sa sune , sunt un bun executant !

    • Papa-bun …..mmmmmm……..l-am bagat la mat ……..mmmmmmmm……….ce savoare ………….mmmmmmmmmm………….ce deliciu …….. mmmmmmm……i-am retezat motu ….mmmmmmm………are iz de stevie ……Sa fie primit …..hihihihihihihihihihihi………!

  14. S-a dovedit ca USR eul
    Eu n partid de impostori Vlad Voiculescu este doar absolvent de liceu fara studii universitare dAR CAT tupeu si cata nesimtire are individul

  15. Bun documentaru aduce cu doina folclorica.

    Si-asa-mi vine cateodata, dorule,
    Sa dau cu cutatu-n chiatra.
    Din chiatra sa iasa foc, mai dorule,
    Daca-n viata n-am noroc.
    Cand s-o-mpartit norocu’, mai dorule,
    Fost-am eu dus la lucru.
    Si la toti le-o dat cu caru’, dorule,
    Numa’ mie cu påharu’.
    Nici acela n-o fo plin, mai dorule,
    Jumatate-o fo venin.
    Nici acela nu fo ras, mai dorule,
    Jumatate-o fo nacaz.
    ‘Nalt ii ceriul si senin, mai dorule,
    D’a ma parte norii vin.
    ‘Nalt ii ceriul si-nstelat, mai dorule,
    D’a mea parte norii bat.
    Si-asa-mi vine cate-un gand, mai dorule
    Sa plec pe paduri cantand.

  16. Traim in tara lui Iohannis in care mor arsi oameni cu zile, in care puterea pune batista pe tambal, pune in functii cheie numai cofetari, stripteuze, zarzavagii, spagari si bulangii

    • Ca si Burleanu cu o diploma de IEFS face fotbal. Timp ce mari performeri prind tusa. E ca si cum un cititor de ceas electric ajunge sef la Cernavoda…
      S-a intoarcem scara valorilor cu josul in jos nucu josu in sus sa nu cadem de la balanta proasta…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger