AcasăPoliticaÎn așteptarea apei calde și a căldurii, locuitorii sectorului 2 au primit...

În așteptarea apei calde și a căldurii, locuitorii sectorului 2 au primit câteva explicații. Primar: Vom mai avea un timp probleme

În așteptarea apei calde și a căldurii, locuitorii sectorului 2 au primit câteva explicații. Primar: Vom mai avea un timp probleme (sursa foto: facebook/Radu Mihaiu)

Lipsa apei calde și a căldurii continuă să dea bătăi de cap în Capitală, deși a trecut iarna. Au simțit-o pe pielea lor locuitorii mai multor zone din sectorul 2.

Pe fondul acestei situații cu totul neplăcute, și nu doar raportat la temperaturile de afară, ci la ideea de confort personal, până la urmă, edilul sectorului 2 a ales să transmită, duminică seară, câteva explicații. Cu tot cu trimiteri către Primăria Generală, condusă de către Nicușor Dan.

”Ştiu că nu este apă caldă. Ştiu că nu este căldură. Ştiu că, deşi a venit primăvara, încă e frig şi că pentru a face baie/duş, suntem nevoiţi să încălzim apa.

Da, ştiu că, deşi responsabilitatea încălzirii este la primăria generală, acest lucru nu ne încălzeşte pe niciunul din cetăţenii sectorului 2. Ştiu că degeaba vă spun despre avaria de la CET Sud, că se așteaptă soluții, nu doar prezentarea problemelor”, a scris Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

Primarul sectorului 2 susține că nu are, practic, cum să rezolve această situație, neavând atribuții în acest sens. Chiar și așa, Mihaiu a trecut în revistă ce s-a încercat să se facă, referitor la problemele apărute în ultimele zile, la nivel de furnizarea căldurii și a apei calde. ”Ştiu că cel mai simplu ar fi să tac din gură referitor la această problemă, pe care, în mod obiectiv, nu am cum s-o rezolv, pentru că nu am nicio atribuţie şi nicio pârghie.

Sunt însă dator faţă de voi să vă spun adevărul: situaţia este foarte grea. La CET Sud temperaturile cresc uşor. Mare parte din problemele din sectorul 3 s-au rezolvat, dar în sectorul 2 încă sunt probleme (pentru că se află mai departe faţă de CET şi noi nu avem un CET al nostru). Săptămâna asta s-a pus accentul pe apă caldă, pentru că a fost mai cald afară, iar ieri (sâmbătă-n.n) și azi (duminică-n.n) s-a încercat și puțină căldură. În Titan, Vitan, Pantelimon a fost ceva, dar în Colentina aproape deloc.

Se încearcă suplimentarea cu agent termic de la alte CET-uri, dar şi acelea sunt aproape de maxim”, a completat Mihaiu.

Primar: Vom funcţiona din nou pe perfuzii

Edilul sectorului 2 și-a încheiat mesajul într-o notă deloc optimistă, pregătindu-i, practic, pe oamenii care locuiesc pe raza sectorului pentru perioada următoare. Când, din câte reiese din cele transmise de primar, astfel de situații ar putea să mai apară. ”Sunt oameni care muncesc mult să repare ceea ce nu s-a făcut anul trecut şi asta nu se va rezolva peste noapte.

Oricât de greu ar fi, am promis, ca politician, că voi fi onest. Şi asta e situaţia onestă: vom mai avea un timp probleme. Vom trece peste această nouă avarie cât se poate de repede. Apoi vom funcţiona din nou pe perfuzii, până când primăria generală va reuşi să repare serios ţevile neglijate atâta timp”, a concluzionat Radu Mihaiu.

Între timp, vă precizăm cum stă situația la nivelul zilei de luni, conform datelor anunțate de Compania Municipală Termoenergetica: 

functionare_sistem_termoficare
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger