AcasăPoliticaÎl tentează fotoliul de la Cotroceni? Ce spune Rafila despre o eventuală...

Îl tentează fotoliul de la Cotroceni? Ce spune Rafila despre o eventuală candidatură la prezidențiale

(sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătăţii - România)

Până la viitoarele alegeri prezidențiale din România a mai rămas puțin peste un an. Așa că nu e de mirare că apar deja discuții și variante în spațiul public despre viitorii potențiali candidați ai partidelor politice, în cursa pentru Cotroceni.

Aflat joi la Bacău, actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a ieșit în fața presei, la declarații. La un moment dat, a primit o întrebare dincolo de sfera Sănătății. Și anume legată de o eventuală candidatură în cursa pentru prima funcție în stat.

Răspunsul lui Rafila

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă este posibilă candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 2024, ministrul Sănătății, și totodată, deputat PSD, a dat un și un răspuns. Alexandru Rafila a precizat că o astfel de postură este onorantă, dar necesită „cel puţin două elemente”, potrivit Agerpres.

Unul este legat de sprijinul clar al unui partid politic pentru o astfel de candidatură şi alt element este legat de conştiinţa şi de pregătirea pe care o are o persoană – şi nu mă refer neapărat la mine – pentru o astfel de candidatură care înseamnă nu numai cea mai mare onoare ci şi cea mai mare responsabilitate într-o ţară. Aşa că este prematur şi nu are rost să facem speculaţii pe această temă”, a explicat Rafila.

Din declarațiile oficialului guvernamental se poate interpreta că actualul ministru nu exclude cu totul o astfel de posibilitate de a candida la prezidențiale.

Colegul său de guvern vrea un președinte de stânga în 2024

De altfel, zilele trecute, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD și ministrul Transporturilor în Guvernul Ciucă, așadar coleg cu Rafila în Executiv, spunea, într-o emisiune televizată, că în 2024 și-ar dori ca în fotoliul de la Cotroceni să ajungă un președinte de stânga, care să fie membru PSD.

„ÎN 2024 MI-AŞ DORI UN PREŞEDINTE, DUPĂ 20 DE ANI, UN PREȘEDINTE DE STÂNGA, MEMBRU PSD. E DORINŢA MEA DE MEMBRU PSD. DE 20 DE ANI, ROMÂNIA A AVUT DOAR PREŞEDINŢI DE DREAPTA”, a spus Grindeanu.

Citiți și:

Îl va susține PSD pe Mircea Geoană la prezidențiale? Grindeanu: „De 20 de ani, România a avut doar…” – VIDEO

Marcel Ciolacu, anunţ-ŞOC pentru toţi social-democraţii: cine ar putea fi candidatul la alegerile prezidenţiale, în 2024

author avatar
Andrei Coman
194 afisari

9 COMENTARII

  1. ar trebui intrebati si romanii daca ii tenteaza sa voteze aceasta sluga globalista , dar nu de pieleanu si cei care fac sondaje vizate de securitate .

  2. Bateti campii. Il tenteaza, nu-l tenteaza. Presedintele, pardon guvernatorul coloniei este pus de stapani; boborul are doar senzatia ca alege. Nu alege nimic.

  3. De la PSD nu va mai câștigă nimeni cât va fi Romania in formatul de azi, mult timp ………

  4. CINE DRACU IL TOT IMPINGE PE IDIOTUL ASTA FIU DE CRIMINAL? BAGA-L IN KUR, ALA DE IL VREI…SLUGA PROASTA SI LACOMA CA SI IOHANNIS…ALA IUBESTE NAZI, RAFILA IUBESTE VAXI…70.000 DE MORTI A REALIZAT IMPREUNA CU RAED ARAHAT SI INGERII MORTII DIN SPITALE…VA LUATI DUPA PIELEANU CARE E OPERAT LA CAP?! PAI, MAI ARE EL CEVA IN CAPUL ALA? INAINTE AVEA NUMAI FOFO..SI PASA..ACUM E GOL CA O NUCA STRICATA
    ..VREA SI EL UN BAN SI SUGE, CA ATAT MAI POATE…DA-L IN KKAT DE ARGAT IMBECIL…OMUL E TERMINAT! DATI-I DE POMANA, NU CREDETI PROSTIILE LUI…SPAGA SI FOFO…NIMIC BUN DIN TOATA VIATA LUI
    ..SIKTIR TELEORMAN!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger