AcasăPoliticaÎi face cu ochiul prima funcție în stat? Rafila: Nu exclud nimic/...

Îi face cu ochiul prima funcție în stat? Rafila: Nu exclud nimic/ Ce spune despre varianta Ciolacu – premier. VIDEO

(sursa foto: Facebook)

Parlamentarul social-democrat, al cărui nume fusese vehiculat drept posibilă propunere de premier, în cazul în care moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu ar fi trecut de Parlament, dă de înțeles că nu ar exclude o eventuală candidatură la prezidențiale, în 2024. Și nici nominalizarea în postura de premier a actualului șef al PSD-ului, Marcel Ciolacu.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, totodată și parlamentar PSD, a vorbit despre acest subiect, într-o emisiune difuzată vineri seară, la Digi24. Și a declarat că, în opinia sa, social-democrații ar trebui să propună un candidat care să îi facă pe alegători să iasă la vot.

Rafila: Trebuie să fie o persoană care să vină cu un proiect de țară

”Participarea la o competiție, cum ar fi la funcția supremă în România, pentru oricine este o provocare. (…) Nu am această idee dominantă, dar, în mod evident, într-o competiție, PSD trebuie să vină – și nu mă refer neapărat la mine – cu o persoană care să nu adune doar voturile stângii tradiționale, trebuie să fie o persoană care să vină cu un proiect de țară și care să fie credibilă și care să poată să aducă la vot, pentru că este foarte important ca lumea să voteze și cred că aici PSD ar trebui să schimbe ce s-a întâmplat poate în anii trecuți, când o prezență mai mare la vot era defavorabilă PSD. Cred că PSD trebuie să vină cu un candidat care să determine oamenii să meargă la vot, pentru că este un candidat credibil”, a susținut deputatul PSD.

”Nu exclud nimic”

În tot acest context, Rafila a dat de înțeles că nu scoate din calcul o posibilă candidatură în cursa pentru Cotroceni, de peste trei ani. “Nu exclud nimic. Cât timp sunt un om cu bună credință și credință în Dumnezeu nu exclud nimic, pentru că cred că fiecare om are datoria să încerce să facă ceea ce este bine pentru această țară și nu trebuie să fie o dorință care să exacerbeze ambițiile personale.

Dacă PSD va avea un proiect de țară, aici eu am opinii personale că trebuie să redeșteptăm, să mergem la o reconstrucție care să genereze ideea apartenenței la comunitate. Ne-am cam pierdut abilitățile astea și înțelegerea faptului că nu trăim singuri. Dacă reușim să readucem niște valori care țin de comunitate, tradiție, într-un cadru modern, cred că atunci putem să facem și altfel de politică în România, puțin mai relaxați, fără parti-pris-uri, fără jigniri, fără un mod individual, egoist care se manifestă în mod evident în această perioadă”, a precizat deputatul PSD, citat de digi24.ro.

Mai mult, acesta a declarat că l-ar numi ”cu siguranță” prim-ministru pe liderul social-democrat, Marcel Ciolacu. ”Nu aș avea niciun fel de ezitare”, a afirmat Rafila.

De altfel, că reamintim, din câte a lăsat să se întrevadă chiar liderul PSD, o variantă luată în calcul pentru prezidențiale ar fi cea a lui Mircea Geoană – DETALII AICI. Și Gabriela Firea a vorbit, recent, despre subiectul prezidențialelor, întrebată fiind pe această temă, într-o emisiune TV – VEZI AICI.

158 afisari

2 COMENTARII

  1. Rafia, proiect de țară, hauuu! Ce băşini! Poate proiect de subjugare sau de dispariție a țării. Rafila, un ASASIN. Ciolacu, un labagiu. Ce căcați fac política în România!

  2. Rafiloiule, bai pui de securici koklit, mai bine ascunde-te in acel bunkar, ca o sa ai nevoie, in iarna vezi ca incepe distractia adevarata, nimeni nu mai crede propaganda voastra cu valurile vietii virusului chinezesc, bai tarane !! Omule, ne apropiem de punctul teminus al distractiei voastre diktatoriale cu doktorii vostrii Mengele din auschwitz-urile locale, sa vezi ce fain o sa le dea foc romanasii vostrii, din moment ce nu iti mai poti permite sa mergi prin ele, ca automat te agata criminalii in alb cu ceva sedative si devii statistica a luptei voastre imaginare cu virusul chinezesc invizibil, asa ca trage bine nadragii pe tine, bai Rafiloiule, bai trepadus de rahat !! Covid Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger