AcasăPoliticaFum alb la Palatul Victoria! „Coaliția merge mai departe”. Alianța USR PLUS,...

Fum alb la Palatul Victoria! „Coaliția merge mai departe”. Alianța USR PLUS, după funcții, nu principii! – VIDEO

În sfârșit ”fum alb”, după două zile de discuții! ”Coaliția merge mai departe”. Azi se așteaptă propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății - VIDEO

Numele propus pentru a prelua șefia Ministerului Sănătății, drept succesor cu atribuții depline al lui Vlad Voiculescu, ar putea fi aflat miercuri. Cel puțin asta a reieșit din declarațiile venite din direcția USR PLUS și a premierului Florin Cîțu, la finele celor două runde de discuții de la nivelul Coaliției, încheiate cu o completare la acordul de funcționare a alianței de guvernare. Numele vehiculat intens, pe surse, în ultimele ore pentru a prelua acest portofoliu este cel al Ioanei Mihăilă.

Așadar, după două zile de discuții, pe fondul nemulțumirilor iscate la nivelul USR PLUS de revocarea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății, liderii Coaliției au ieșit, marți seara târziu, în fața presei, pentru a prezenta concluzii.

Orban: Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii

Primul care a făcut referire la rezultatul acestor dezbateri a fost liderul PNL, Ludovic Orban, cel care a anunțat că s-a convenit semnarea unei completări la acordul de coaliţie, ”o completare care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunățirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei şi în mod evident să crească performanţa de guvernare”.

”Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii. Suntem o coaliţie care cooperează, care este într-un dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere, pe solidaritate şi suntem preocupaţi în primul rând de o guvernare care să ducă la o îmbunătăţire semnificativă a vieţii cetăţenilor români”, a susținut Ludovic Orban.

Barna: Succesul acestei coaliţii ţine de încredere, respect şi reguli

I-a urmat la microfon Dan Barna, liderul USR PLUS și vicepremier în Cabinetul Cîțu, care a vorbit de respect. ”Coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR a depăşit astăzi (marți-n.n) o situaţie delicată şi funcţionarea şi succesul acestei coaliţii ţine de încredere, respect şi reguli. După cele două zile deloc simple şi după discuţii care au avut şi momente delicate, am reuşit să avem o completare a acordului care a constituit această coaliţie şi avem toată încrederea că prin ceea ce am agreat astăzi împreună şi perfect responsabil vom putea să ducem mai departe România în această luptă cu COVID şi să scoatem România din pandemie şi să intrăm în acea direcţie de dezvoltare şi de însănătoşire a societăţii pe care o aşteaptă cetăţenii”, a declarat, între altele, Dan Barna.

De asemenea, Dragoș Tudorache a precizat că în cursul dimineții de miercuri USR PLUS va face o propunere pentru funcția de ministru al Sănătății, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că în actul adițional la care s-a făcut referire ”nu există lucruri extraordinare, extravagante” și că ”armonizarea în Coaliţie necesită răbdare, necesită echilibru şi bineînțeles empatie”.

Cîțu: Coaliţia merge mai departe

Ultimul care s-a adresat presei a fost premierul Florin Cîțu, care a pus din nou accent pe campania de vaccinare. ”Aşa cum am spus, Coaliţia merge mai departe. (…) Sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine (miercuri-n.n) vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc. Voi asigura în continuare că, așa cum am făcut și până acum, deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare şi le vom lua în interesul cetăţenilor României”, a punctat șeful Executivului.

164 afisari

6 COMENTARII

  1. merge ea ca si filmul cu departe dar acum e clar ca sunt patru prim ministrii fiecare cu interesele lor si oamenii nu va vor mai suporta!!!!!!!!!

  2. A vazut cineva vreun caine care sa plece de la macelarie ??? Nuuuu ??? Pai, atunci doar n-ati crezut bazaconiile celor din PLAY AUT…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger