AcasăPoliticaIese România din Starea de Alertă, dar intră în Starea de Urgenţă?...

Iese România din Starea de Alertă, dar intră în Starea de Urgenţă? Vestea lui Ciolacu este ŞOC! (VIDEO)

stare de urgentaIese România din Starea de Alertă, dar intră în Starea de Urgenţă? Vestea lui Ciolacu este ŞOC!

Marcel Ciolacu a afirmat că președintele Klaus Iohannis va convoca o ședință a CSAT și ar putea decreta stare de urgență dacă va fi un conflict în zona țării noastre.

Președintele Camerei Deputaților a vorbit despre scenariul în care ţara noastră ar putea intra în Starea de Urgenţă. Reamintim, în aceste zile se vorbeşte despre ridicarea Stării de Alertă.

Conflictul Rusia – Ucraina ne afectează

Întrebat dacă se poate institui stare de urgență din cauza crizei din energie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că totul depinde de situația dintre Rusia și Ucraina.

Depinde ce se întâmplă în conflictul din Balcanii de Vest (Ucraina – n.r.). Dacă va exista un conflict zonal, presupun că președintele României, eu nu sunt în atribuții, nu fac parte nici eu, nici Florin Cîțu, președintele Camerei și al Senatului, nu facem parte din CSAT, dar presupun că va fi o discuție. Va fi un CSAT cu această temă”, spune Marcel Ciolacu.

Când se instituie Starea de Urgenţă, conform legii?

Potrivit OUG 1/1999, Starea de Urgență reprezintă ansamblul de măsuri cu caracter politic, economic, social și de origine publică, instituit în întreaga țară sau în anumite zone ori în unele unități administrativ-teritoriale, în următoarele situații:

 • existența unor amenințări la adresa siguranței naționale sau democrației constituționale, ceea ce face necesare apărarea instituțiilor statului de drept și menținerea sau restabilirea stării de legalitate;
 • iminenta producerii ori producerea unor dezastre, ceea ce face necesare prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor acestora.
 • pe durata stării de urgenta, proporțional cu gravitatea situației ce a determinat instituirea acestora şi numai dacă este necesar, poate fi restrâns exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale înscrise în Constituție.
author avatar
Andrei Ștefan
1.128 afisari

12 COMENTARII

 1. Au scos ei hamwee cu mitraliere in bucuresti ptr un virus…. le scot ptr orice inchipuire.

  • Daca se mardeste rusul cu ucraineanul care din situatiile astea le vezi tu Ursuletule sa bagi urgenta???

   existența unor amenințări la adresa siguranței naționale sau democrației constituționale, ceea ce face necesare apărarea instituțiilor statului de drept și menținerea sau restabilirea stării de legalitate;
   iminenta producerii ori producerea unor dezastre, ceea ce face necesare prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor acestora.
   pe durata stării de urgenta, proporțional cu gravitatea situației ce a determinat instituirea acestora şi numai dacă este necesar, poate fi restrâns exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale înscrise în Constituție.

 2. Năstase era politicianul de carieră , Ponta copilul de mingi , iar Ciolacu era gluma . În ce lula mea vrei să ne bagi iar măi ? Atât ați putut cloci la planuri ca proiect de țară ? Poporul e rupt în spate de suprataxare și opțiuni zero de echilibrare a traiului , iar voi puneți iar de o miuță cu ordonanțe în cerc restrâns