AcasăPoliticaIese România din Starea de Alertă, dar intră în Starea de Urgenţă?...

Iese România din Starea de Alertă, dar intră în Starea de Urgenţă? Vestea lui Ciolacu este ŞOC! (VIDEO)

stare de urgentaIese România din Starea de Alertă, dar intră în Starea de Urgenţă? Vestea lui Ciolacu este ŞOC!

Marcel Ciolacu a afirmat că președintele Klaus Iohannis va convoca o ședință a CSAT și ar putea decreta stare de urgență dacă va fi un conflict în zona țării noastre.

Președintele Camerei Deputaților a vorbit despre scenariul în care ţara noastră ar putea intra în Starea de Urgenţă. Reamintim, în aceste zile se vorbeşte despre ridicarea Stării de Alertă.

Conflictul Rusia – Ucraina ne afectează

Întrebat dacă se poate institui stare de urgență din cauza crizei din energie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că totul depinde de situația dintre Rusia și Ucraina.

Depinde ce se întâmplă în conflictul din Balcanii de Vest (Ucraina – n.r.). Dacă va exista un conflict zonal, presupun că președintele României, eu nu sunt în atribuții, nu fac parte nici eu, nici Florin Cîțu, președintele Camerei și al Senatului, nu facem parte din CSAT, dar presupun că va fi o discuție. Va fi un CSAT cu această temă”, spune Marcel Ciolacu.

Când se instituie Starea de Urgenţă, conform legii?

Potrivit OUG 1/1999, Starea de Urgență reprezintă ansamblul de măsuri cu caracter politic, economic, social și de origine publică, instituit în întreaga țară sau în anumite zone ori în unele unități administrativ-teritoriale, în următoarele situații:

  • existența unor amenințări la adresa siguranței naționale sau democrației constituționale, ceea ce face necesare apărarea instituțiilor statului de drept și menținerea sau restabilirea stării de legalitate;
  • iminenta producerii ori producerea unor dezastre, ceea ce face necesare prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor acestora.
  • pe durata stării de urgenta, proporțional cu gravitatea situației ce a determinat instituirea acestora şi numai dacă este necesar, poate fi restrâns exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale înscrise în Constituție.
author avatar
Andrei Ștefan
1.132 afisari

12 COMENTARII

  1. Au scos ei hamwee cu mitraliere in bucuresti ptr un virus…. le scot ptr orice inchipuire.

    • Daca se mardeste rusul cu ucraineanul care din situatiile astea le vezi tu Ursuletule sa bagi urgenta???

      existența unor amenințări la adresa siguranței naționale sau democrației constituționale, ceea ce face necesare apărarea instituțiilor statului de drept și menținerea sau restabilirea stării de legalitate;
      iminenta producerii ori producerea unor dezastre, ceea ce face necesare prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor acestora.
      pe durata stării de urgenta, proporțional cu gravitatea situației ce a determinat instituirea acestora şi numai dacă este necesar, poate fi restrâns exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale înscrise în Constituție.

  2. Năstase era politicianul de carieră , Ponta copilul de mingi , iar Ciolacu era gluma . În ce lula mea vrei să ne bagi iar măi ? Atât ați putut cloci la planuri ca proiect de țară ? Poporul e rupt în spate de suprataxare și opțiuni zero de echilibrare a traiului , iar voi puneți iar de o miuță cu ordonanțe în cerc restrâns

  3. Treaba cu PLANdemia nu mai ține și trec la TEATRUL de operațiuni. Nimic neașteptat, a intrat spaima-n șobolănime. E răscoală, deocamdată mocnită, în toată lumea.

  4. TOATE MIZERIILE ASTEA DOAR DOAR PUTOAREA ASTA DE JUSTITIE, PROSTITUATA SI BOLNAVA DE HIV, SA NU SE APROPIE DE AFACERILE DIN PLANDEMIE, DE JAFUL SI MOARTEA DIN SPITALE, DE DOCTORII CRIMINALI AFLATI IN SLUJBA IADULUI…ADICA DUPA O FRICA PENTRU CACANARI, ALTA FRICA PENTRU IMBECILI….PROSTII, PROSTILOR…SCRIE IN CARTILE SFINTE: CINE SE VA TEME PENTRU TRUP ISI VA PIERDE SUFLETUL! ADICA AI GRIJA DE SUFLETUL TAU SI NU FII O GAINA ZAPACITA CARE SE CREDE PAUNITA. UNA E CAINE JEGARIT SA MORI SI ALTA VULTUR. IOHANNIS TI-A VRUT VREODATA BINELE? AI VREUN ELEMENT DIN DOMNIA LUI IN CARE ACEST NESIMTIT SI IMBECIL SA ITI FI VRUT BINELE?! CUM TU, PRESEDINTELE UNEI TARI SA NE SPUI CONTINUU SA NE SPALAM PE MAINI??? VITA PROASTA SI IMPUTITA, ALEGE-S-AR PRAFU DE NEAMUL TAU DE JEGOS! SPALA-TE-AR MA-TA RECE! DACA NU ERA UN OM DE NIMIC NU ISI PERMITEA ASA CEVA! NEMTALAU IDIOT…

    • TOȚI ROMÂNII SĂ CUMPERE DOAR PRODUSE ROMÂNEȘTI!
      SĂ ÎNCURAJĂM PRODUCĂTORII ROMÂNI!

  5. asta dovedeste ca venirea lui ciolacul in fruntea psd ,a transformat acest partid intr-o mizerie mai mare ca pnl . si razboaiele din alte tari au devenit pretexte pentru umilirea romanilor .

  6. CIolacu este o combinatie mesterita de servicii, ca sa ii tina de cald lui Iohannis. Inainte sa apara Ciolacu Marcel Ioan in fruntea PSD….lucram in Anglia si in interval de 2 saptamani ne-am trezit cu vreo 3 romani noi la lucru, nou adusi din Romania. Avand o fisa pe care ne treceam numele, la intrare, am observat ca toti nou venitii se numeau CIOLACU. Mai sa fie..o intrebam pe sotia unuia de la 0215, „atasat” pe acolo, de care stiam mai toti, ce e cu ploaia asta de Ciolaci? Raspunsul a fost: il ridica unii pe Ciolacu lui Omar Hayssam la rang de boiernas…

  7. Bai kakatule cu ochi de la pesedeee, dar de starea de macel ai auzit, sau esti cam tare de urechi ? Ha ha ha 🙂 Au astia o frica in ei de rusnaci, de se kaka deja de pe acum pe ei !! Bai, voi stiti ca aia cateva mii de mercenari amerloci si francofoni ce i-au adus in colonia esuata sunt pentru a ii apara pe hotii astia criminali din sparlament, nu pentru a apara poporul, voi sunteti cu totii pe cont propriu de 32 de ani, si asa veti fii pe veci !! Asa ca, mult noroc, bai, si scapa cine si care poate, restul e propaganda nazista – globalista !! Usereilor, acum e timpul sa fiti pe cai mari, si mai mici, acum depinde de preferinte !! Ha ha ha 🙂 Bai, dar vedeti ca Yoghinul vostru de Ciolos a sters-o deja din colonia esuata, nu prea ii place sa mearga pe frontul de est, ii lasa pe altii sa fie carne de tun gata ambalata !! Ha ha ha 🙂

  8. PNL-PDL spre 10%
    USR spre 5%
    PSD sub 30% curând.
    Timp de 32 de ani ați terfelit totul, țara si românii. Ăsta este rezultatul obținut de voi cu puterile voastre.
    AUR va avea o creștere accentuată aşa cum era de aşteptat.
    Este singura speranță politică la momentul ăsta.
    Pentru toți românii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger