Cauta

Iată toate suspiciunile ce planează asupra lui Dacian Cioloş! Acestea sunt scandalurile ce l-au transformat într-un personaj controversat

dacian ciolos

Iată toate suspiciunile ce planează asupra lui Dacian Cioloş! Acestea sunt scandalurile ce l-au transformat într-un personaj controversat

Klaus Iohannis l-a desemnat, luni seară, pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier. Nominalizarea a venit la finalul consultărilor de la Cotroceni între șeful statului și reprezentanții partidelor parlamentare. USR e singurul partid care a propus un premier, în persoana lui Dacian Cioloș, președintele partidului.

Vă reamintim, Dacian Cioloș (52 de ani, din Sălaj) a fost ales președintele USR la începutul lunii octombrie, când l-a învins pe Dan Barna. El a mai fost premier în perioada noiembrie 2015 până în ianuarie 2017, fiind numit în fruntea unui guvern de tehnocrați susține de PSD și PNL după tragedia din clubul Colectiv.

În ce scandaluri a fost implicat Dacian Cioloş?

Prima tinichea de coada lui Dacian Cioloș este aceea de colaborator al Securității, conform postului Realitatea Plus. Se spune despre el că a activat ca militar în trupele de Securitate care supravegheau locuința Doinei Cornea. Dacian Cioloș nu s-a străduit însă niciodată să respingă aceste acuzații.

Un alt scandal uriaș în care a fost implicat Dacian Cioloș vizează legăturile partidului său cu vechi structuri de securitate. Una dintre surprizele neplăcute pentru susținătorii lui Cioloș a fost dezvăluirea potrivit căreia, unul dintre membrii fondatori ai PLUS este fiul unui fost torționar comunist.

Actualul lider USR este nepotul lui Virgil Ardelean, șeful unității “Doi ș-un sfert”. Și sora lui Dacian Cioloş activează în cadrul aceleiași unități.

Sursa amintită mai precizează că Dacian Cioloş ar fi fost membru PUNR, formațiune politică extremistă și xenofobă din anii ’90, condusă de Gheorghe Funar. Cioloș neagă însă această informație.

În 2019, presa scria că Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, și Dacian Cioloș s-au întâlnit în secret la un restaurant în Viena. Șeful USR nu a recunoscut niciodată că a avut această întâlnire.

Premierul desemnat a recunoscut, recent, că a participat la spiralele MISA și că a mers și la cursuri de yoga, alături de mii de adepți care practică meditația ca stil de viață. Practic, premierul propus de Iohannis a fost unul dintre cursanții lui Gregorian Bivolaru.

De ce l-a desemnat Iohannis pe Cioloş?

Luni seară, Klaus Iohannis a şi precizat ce aşteptări are de la Dacian Cioloş.

Am avut azi consultări cu partidele după moțiunea de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate: pandemia, creșterea prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.

Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă. Acestea sunt chestiunile importante pentru români. Partidele au venit cu diferite abordări și propuneri. Eu am reținut o propunere pe care o voi pune în practică. Am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat de premier pe Dacian Cioloș”, a afirmat liderul de la Cotroceni.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version