AcasăPoliticaIată toate suspiciunile ce planează asupra lui Dacian Cioloş! Acestea sunt scandalurile...

Iată toate suspiciunile ce planează asupra lui Dacian Cioloş! Acestea sunt scandalurile ce l-au transformat într-un personaj controversat

dacian ciolosIată toate suspiciunile ce planează asupra lui Dacian Cioloş! Acestea sunt scandalurile ce l-au transformat într-un personaj controversat

Klaus Iohannis l-a desemnat, luni seară, pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier. Nominalizarea a venit la finalul consultărilor de la Cotroceni între șeful statului și reprezentanții partidelor parlamentare. USR e singurul partid care a propus un premier, în persoana lui Dacian Cioloș, președintele partidului.

Vă reamintim, Dacian Cioloș (52 de ani, din Sălaj) a fost ales președintele USR la începutul lunii octombrie, când l-a învins pe Dan Barna. El a mai fost premier în perioada noiembrie 2015 până în ianuarie 2017, fiind numit în fruntea unui guvern de tehnocrați susține de PSD și PNL după tragedia din clubul Colectiv.

În ce scandaluri a fost implicat Dacian Cioloş?

Prima tinichea de coada lui Dacian Cioloș este aceea de colaborator al Securității, conform postului Realitatea Plus. Se spune despre el că a activat ca militar în trupele de Securitate care supravegheau locuința Doinei Cornea. Dacian Cioloș nu s-a străduit însă niciodată să respingă aceste acuzații.

Un alt scandal uriaș în care a fost implicat Dacian Cioloș vizează legăturile partidului său cu vechi structuri de securitate. Una dintre surprizele neplăcute pentru susținătorii lui Cioloș a fost dezvăluirea potrivit căreia, unul dintre membrii fondatori ai PLUS este fiul unui fost torționar comunist.

Actualul lider USR este nepotul lui Virgil Ardelean, șeful unității “Doi ș-un sfert”. Și sora lui Dacian Cioloş activează în cadrul aceleiași unități.

Sursa amintită mai precizează că Dacian Cioloş ar fi fost membru PUNR, formațiune politică extremistă și xenofobă din anii ’90, condusă de Gheorghe Funar. Cioloș neagă însă această informație.

În 2019, presa scria că Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, și Dacian Cioloș s-au întâlnit în secret la un restaurant în Viena. Șeful USR nu a recunoscut niciodată că a avut această întâlnire.

Premierul desemnat a recunoscut, recent, că a participat la spiralele MISA și că a mers și la cursuri de yoga, alături de mii de adepți care practică meditația ca stil de viață. Practic, premierul propus de Iohannis a fost unul dintre cursanții lui Gregorian Bivolaru.

De ce l-a desemnat Iohannis pe Cioloş?

Luni seară, Klaus Iohannis a şi precizat ce aşteptări are de la Dacian Cioloş.

Am avut azi consultări cu partidele după moțiunea de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate: pandemia, creșterea prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.

Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă. Acestea sunt chestiunile importante pentru români. Partidele au venit cu diferite abordări și propuneri. Eu am reținut o propunere pe care o voi pune în practică. Am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat de premier pe Dacian Cioloș”, a afirmat liderul de la Cotroceni.

author avatar
Andrei Ștefan
610 afisari

7 COMENTARII

  1. Doar kakaturi la capitolul surprize despre Ciolos !!! Mda , a facut armata la trupe de securitate ..si ce daca ???!!! Si eu si altii ca mine am fost incorporati , la aceasta arma …Mi-a mancat un an si sase luni din tinerete..Asta e , a trecut ..Dar de a amesteca logica , te duci in buci..Nu supraveghea * un coate goale . de militar in termen *obiectivul * care era munca unor ofiteri sau subofiteri de securitate ..Hai pa , laba trista , care te-ai scremut sa cauti ceva despre * bubos…Nu sunt fan Ciolos , asta , sincer , dar cautati ceva , mai consistent…

    • Ai si tu o sora la „doi si-un sfert” si un unchi general de securitate ,ca „julien” ciolos?Ai supravegheat locuintele unor oameni urmariti de securitate,oameni care au fost batuti pentru ca vroiau libertate pentru romani??Daca n-ai facut toate astea,esti un om obisnuit,daca da,esti ca ciolos,unchi-su,sora-sa,coldea,bode,boc,hellwig,ponta,ghita,voiculescu,etc,etc…

  2. Subțirel, nu astea sunt pietrele de moară care atârnă de picioarele lui Cioloș. Cred că mai grav este că el a acționat tot timpul împotriva României, atât ca, pardon, comisar european, cât și ca demnitar în fostele guverne (funcții și în final ministru al agriculturii, premier). Pe timpul respectivelor demnități, în țară și la Bruxelles, nu a făcut nimic pentru agricultura românească, ba a sabotat cât a putut, ca demnitar la Bruxelles a acționat împotriva României. Să mi amintim doar ultima acțiune prin care, el și USR, au votat pentru sancționarea Românei pe bază de „curcubeu”? Cum să fii un premier care să respecți jurământul de credință față de țară? De fapt, ar pute fi un procuror care să ancheteze modul de respectare a jurământului depus la învestitură? Ce rost mai are depunerea unui jurământ dacă cel care nu-l respectă nu suportă consecințele legii?

  3. ALTFEL DE POLITICA MARCA JOHANIS ,vezi Citu condamnat si arestat in SUA pentru conducerea masinii in stare avansata de ebrietate ,vezi Citu + Isar atac speculativ la adresa monedei nationale !,vezi studiile dubioase la un COLEGIU !!,ori colegiu ori universitate pentru unii e aceasi !.
    Dupa ce-au scuipat azi taberele se ling !. Desemnarea lui Ciolos sa faca guvernul ,acel Ciolos cu alte tinichele legate de coada este alta alegere discutabila a lui Johanis ,
    sa vedem daca va trece de parlament aceasta noua facatura.
    CAT DE PRICEPUT E JOHANIS IN ALE POLITICII SE VEDE PRIN GAFELE FACUTE IN ULTIMII 2 ANI.

    • Cica iohannis a primit in plic ordinul pe unitate de la grupul de la Cluj ,sa il propuna premier pe unul de-ai lor…Orban stie bine cine se afla in spatele debarcarii sale din partid,a dezvaluit in interviul de la Realitatea de duminica trecuta,filmul se afla pe youtube.

  4. & Sunteți de părere că domnu’ candidat de premier „Comisaru’ agricol Spiralache” ar putea porni în alcătuirea coaliției de guvernare de la faptul că a învățat să facă „spirale”,
    cu „Guru”, „verzi cu fistic, maro cu caco și galbene cu vanilie”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger