AcasăPoliticaIată ce trebuie să facă România ca să nu piardă banii din...

Iată ce trebuie să facă România ca să nu piardă banii din PNRR!

banii pnrrIată ce trebuie să facă România ca să nu piardă banii din PNRR!

Ţara noastră a primit, joi, prima tranșă de 1,8 miliarde de euro din PNRR. Suma, care reprezintă 13% din totalul de 29,9 mld. euro, este pentru prefinanțare, dar România are de atins până la sfârșitul anului 20 de obiective pentru a prima următoarele tranșe.

Anul viitor se va primi o finanțare de aproximativ 6,171 miliarde euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ce obiective i-a impus CE României?

Nicolae Ciucă a precizat vineri că guvernul este în întârziere cu adoptarea unor măsuri pentru implementarea PNRR-ului.

Ceea ce cred că este foarte important de menționat este că avem 507 jaloane și ținte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să și le extragă și să le urmărească în îndeplinirea lor.

Şi, de asemenea, avem 171 de măsuri; din aceste măsuri, 64 sunt reforme și 107 investiții.

Suntem în urmă cel puțin cu elaborarea Ordonanței de Urgență privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR ( Planul Național de Rederesare și Reziliență).

Aș dori să avem o dezbatere, să vedem cât de repede avem această ordonanță pe masă, să putem să o dezbatem și să o aprobăm”, a afirmat premierul.

Ţara noastră a atins deja 5 ţinte

Cele cinci obiective atinse sunt, conform Guvernului:

  1. Intrarea în vigoare a Legii nr. 50/2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România – S.A. (CNAIR) și înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere – S.A. (CNIR);
  2. Intrarea în vigoare a legii privind securitatea rețelelor 5G;
  3. Creșterea numărului de case de marcat conectate la sistemul IT al Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (466.288 de case deja conectate);
  4. Intrarea în vigoare a cadrului legal pentru înrolarea contribuabililor persoane juridice SPV (Spațiul Privat Virtual);
  5. Intrarea în vigoare a modificării legislației naționale privind căile de atac (Legea nr. 101/2016).
author avatar
Andrei Ștefan
236 afisari

3 COMENTARII

  1. Prostilor fara argumente ,va ramane cenzura.Atata puteti ,baieti.Fane,lasa-te de presa ca esti idiot facut gramada.

  2. Angqjati-i ba pe Sile Camataru si pe” dizainarul international ” Catalin Botezatu cu un contract de ” consultanta – parandarat ” si in cateva ore va pun ei OUG-ul pe masa.Ti-ai dreacu de incapabili,iar va faceti ca lucrati,si de prosti ce sunteti,va mai si vaitati.

  3. Legea 5g nu a adoptst o nici macar bruxellul ca e nociva pt sanatate si pt mediu si astia o vor sa ce??? Un nou exleriment facut tocmai de un gen de armata care stie ca asta e o tehnologie militara care nu si are rostul si o declara chiar el ca nu au digitalizare nici la piciorul broastei dar vor 5g!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger