AcasăPoliticaIa în calcul Geoană, până la urmă, o candidatură la prezidențiale? „Obligaţia...

Ia în calcul Geoană, până la urmă, o candidatură la prezidențiale? „Obligaţia mea ca lider este să…”

sursa foto: Mircea Geoană/Facebook

Mircea Geoană dă de înțeles că nu s-a decis încă dacă va intra în cursa pentru Cotroceni. Actualul secretar general adjunct al NATO a vorbit despre o posibilă candidatură la prezidențiale, punctând că va lua o decizie în acest sens „când va fi momentul”. Între timp, spune că își face treaba la NATO.

„Românii vor decide pe cine doresc ca lider, pe cine vor vota, dar acum este foarte important să nu ratăm acest moment. Nici eu nu vreau să aştept până termin mandatul ca să pot să fiu de folos ţării mele. Îmi fac treaba la NATO, îmi ajut ţara cât de mult pot.

Atunci când am un discurs, el nu are tentă electorală. Multă lume spune – a vorbit Geoană despre economie. Înseamnă că are un plan. Nu. Obligaţia mea ca lider este să dau un element de încredere şi de ambiţie renăscută în România şi să ajut cât mai mulţi, în special pe cei tineri să îşi vadă destinul legat de ţara lor. (…) Vă rog foarte mult să nu considerăm ceea ce spun public ca un element de încălzire pentru o eventuală candidatură. Nu e vorba despre asta. Voi decide când va fi momentul”, a precizat Mircea Geoană, la Antena 3, citat de news.ro.

Oficialul a ales să puncteze că „nu este moral, etic şi nici nu cred că este productiv să îmi fac vânt cu coada despre ce o să fac sau nu o să fac după ce termin acolo”.

Geoană: Avem atât de multe alegeri la anul, încât o să fie o oboseală electorală masivă în România

Așadar, va mai trece ceva vreme până să se afle ce decide Geoană asupra unei eventuale candidaturi la cea mai înaltă funcție în statul român.

„Îmi fac treaba bine aici, dau totul organizaţiei care mi-a dat şansa să reprezint România la nivelul cel mai înalt, dar ceea ce aş vrea să fac şi în această perioadă şi după, indiferent ce voi decide sau nu voi decide că am să fac, este să încerc să ajut România cu soluţii despre cum să facem. Românii vor decide cine le sunt liderii. E normal. Avem atât de multe alegeri la anul, încât o să fie o oboseală electorală masivă în România. Deci nu are rost să discutăm. Dar cum facem, cum folosim acest moment important ca ne avansăm interesele, cum facem ca să vină mai multe investiţii, cum facem să avem renaşterea industriei de apărare româneşti? Este o invitaţie pentru renaştere de producţie militară în România, în parteneriat cu Occidentul. Acum avem atâta nevoie de producţie militară suplimentară pentru noi şi pentru a susţine Ucraina, încât eu văd cum companiile mari occidentale se duc, cred că vin şi în România, se duc şi în Ungaria, în Polonia. Există în clipa de faţă o efervescenţă în jurul industriei de apărare europene”, a mai declarat Geoană.

author avatar
Andrei Coman