Cauta

Harris și Trump – candidați prezidențiali nepotriviți

America se confruntă cu o dilemă: alegerea între doi candidați despre care mulți cred că nu întruchipează cel mai bun potențial al națiunii

America se confruntă cu o dilemă: alegerea între doi candidați despre care mulți cred că nu întruchipează cel mai bun potențial al națiunii. Au dreptate.

Kamalei Harris îi lipsește experiența în domeniul politicii externe. Ar putea fi un dezavantaj semnificativ într-o eră de incertitudine globală, notează Modern Diplomacy. Pe plan intern, vicepreședintele nu a gestionat eficient criza migranților de la granița cu Mexic, contribuind la ideea că nu ar fi pregătită pentru responsabilitățile depline ale președinției.

În plus, incapacitatea lui Harris de a-și construi un profil public solid este un alt motiv de îngrijorare. Astfel, mulți americani rămân nesiguri cu privire la capacitățile sale de conducere.

Donald Trump este o figură polarizantă și instabilă. Un exemplu grăitor este primul său mandat, caracterizat prin politici externe controversate și un proces de destituire. Republicanul nu s-a descurcat prea bine în relațiile cu aliații și adversarii și în abordarea problemelor mondiale critice.

Deciziile sale au acordat adesea prioritate câștigurilor pe termen scurt în detrimentul stabilității și alianțelor pe termen lung. Un al doilea mandat Trump poate destabiliza atât scena internă, cât și cea internațională.

Sistemul politic american trebuie schimbat

După ce Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială, unii au susținut că sistemul politic american va cunoaște o schimbare. A fost un pariu greșit. O schimbare însemna dacă Biden nu mai candida pentru un al doilea mandat. Harris a devenit doar un înlocuitor. Electoratul democrat trebuie să demonstreze că nu îl susține doar din inerție.

Nici Trump nu este atât de popular pe cât se crede. Greșelile din trecut îl ajung din urmă. Declarațiile sale sforăitoare privind America măreață nu se mai potrivesc cu realitatea.

Dacă Harris ține morțiș să continue “moștenirea Biden”, va avea soarta lui Biden. Nu poți câștiga alegerile călcând pe drumuri bătătorite de alții. Ar înseamna o ciorbă reîncălzită până se strică.

Trump, un narcisist, nu se abate de la drumul său, deși e plin de gropi – și asta este una din greșelile sale. Pur și simplu, nu e în stare să iasă din cultivarea propriei persoane – cea mai mare greșeală.

De fapt, partidele democrat și republican nu au fost în stare să formeze o nouă generație de lideri care să întruchipeze integritatea, competența și un angajament real față de alegători. Au preferat gerontocrația și s-a dovedit că a devenit un stigmat al SUA.

Prin urmare, nu Harris și Trump vor restabili încrederea publicului american, ci shimbarea sistemului politic american. Din păcate, o astfel de schimbare nu se întrevede nici măcar pe termen lung. O superputere care rămâne blocată în structuri rigide și depășite nu are cum să fie măreață.

Ultimele stiri

  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version