AcasăPolitica”Harababură”. Boc, mesaj pentru urechile celor de la USR PLUS, cu accent...

”Harababură”. Boc, mesaj pentru urechile celor de la USR PLUS, cu accent pe consecințele schimbării premierului

”Harababură”. Boc, mesaj pentru urechile celor de la USR PLUS, cu accent pe consecințele schimbării premierului

Fostul premier caută să tempereze situația tensionată de la nivelul Coaliției de guvernare.

Mai exact, supărările apărute la nivelul Alianței USR PLUS, după recenta revocare a lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății, știut fiind faptul că s-a vorbit inclusiv despre varianta rămânerii la guvernare, dar cu un alt premier, nu cu Florin Cîțu.

”Vă dați seama ce înseamnă schimbarea premierului? Înseamnă căderea întregului guvern, 10 – 15 zile de harababură, în care trebuie din nou consultări cu partidele politice, nominalizarea unui alt premier (…) propunere de noi miniștri, vot prin Parlament (…). Între timp, ce se întâmplă cu țara? (…) Când gândim o situație trebuie să ne uităm și la implicațiile ei”, a atras atenția Emil Boc, miercuri, într-o intervenție la Digi24.

Ce ar fi de făcut

Primarul liberal al Clujului a pus punctul pe i, când vine vorba de aspectele care îi interesează cu adevărat pe români, nicidecum dispute politice. ”Propun să stăm cu picioarele în apă rece, calm, să vedem care punctele care ne unesc, care sunt mult mai multe decât punctele care ne despart. (…) Pe români nu îi interesează și nu îi doare dacă noi ne certăm pe o poziție sau alta. Ei doresc ca oamenii să nu mai moară în spitale, doresc să aibă locuri de muncă și așa mai departe”, a punctat Boc.

Nu în ultimul rând, liberalul care s-a aflat la un moment dat la cârma Executivului a mai subliniat un lucru important: ”Dacă de fiecare dată când pleacă un ministru prin remaniere schimbăm întregul Guvern, pur și simplu această țară nu va mai putea fi guvernată niciodată”. ”Nu putem transforma o problemă personală într-o problemă a unei țări”, a mai fost auzit spunând fostul premier.

Ludovic Orban: Nu există niciun motiv pentru a cere retragerea premierului

Reacția primarului Emil Boc vine după ce orele trecute vicepremierul Dan Barna îl criticase pe actualul premier, susținând, între altele, că ”Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu” – DETALII AICI.

Pe de altă parte, mai mulți liberali, în frunte cu Ludovic Orban, au anunțat că îl susțin pe Cîțu. ” Aș vrea să precizez că în ceea ce ne privește pe noi îl susținem în acest demers pe domnul Prim-ministru și considerăm că este mai important pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru și că atunci când este necesară schimbarea unui ministru pentru a asigura buna guvernare, Premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii.

Schimbarea Premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ceea ce ne privește pe noi, Partidul Național Liberal, când am luat decizia de a-l sprijini pentru poziția de Premier pe domnul Florin Cîțu am analizat această candidatură, l-am sprijinit și îl sprijinim în continuare evident pe domnul Florin Cîțu care este Premierul care reprezintă Partidul Național Liberal.

Nu există niciun motiv pentru a cere retragerea premierului. Florin Cîțu a girat funcția de prim -ministru cu seriozitate, competență, cu responsabilitate.

Pentru a funcţiona Guvernul în condiţii optime, premierul şi-a asumat această decizie de a schimba un ministru care nu a acţionat în cadrul coerent, al spiritului de echipă şi pe baza obiectivelor care au fost stabilite”, a transmis, între altele, liderul PNL, via Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
317 afisari

1 COMENTARIU

  1. Primarul ăsta , vopsit liberal , fost băsist până în măduva oaselor , are alte rațiuni in subtext . Anume acelea induse de faptul că PNL riscă major să nu mai prindă guvernarea . Asta în ipoteza căderii actualului compromis intitulat „guvernul meu” . Există indubitabil posibilitatea asumării actului de guvernare de către o altă alianță , la fel de „contra naturii” , care să nu includă PNL sau și varianta unui guvern minoritar . Să nu mai pomenesc de ipoteza , susținută de logica faptului și de conjunctură , de a se ajunge la
    varianta guvernului de uniune națională unde „specialiștii” PNL sau USR ar fi de departe surclasați și deci ignorați . Johannis , cu toată infatuarea lui șvăbească și cu susținerea , declarativă doar , venită din vest ar înghiți o gălușcă dimpreună cu kurtos kolaci . Ce vorbește limbricu’ ăsta care a spoliat toți salariații și pensionarii din România inventând o criză economică mondială ce nu ne-ar fi afectat în 2009 nici măcar crescătoriile de struți .
    Un guvern care își încetează mandatul , conform constituției României pe care ăștia refuză să o citească și cu atât mai mult să o respecte , îndeplinește numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de către noul guvern . Ce anume îi deranjează ? Le strică vreun aranjament de vânzare ce nu mai poate fi trecut prin parlament în pas de defilare ? Deci , actualul guvern în cazul demiterii , are obligația de a administra inclusiv sau cu prioritate situația generată de pandemia nedeclarată chiar de el și de a-și respecta documentele emise până la data demiterii . Ce este așa de greu de priceput pentru Boc ? O altă situație , cu totul specială , ce poate apărea intră sub atribuțiile funcției președințiale . Ori și asta este incertă ?
    Hai bâști Boc ! Sună frumos nu ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger