AcasăPoliticaHAOSUL continuă: Orban negociază din nou cu USR-PLUS, dar îşi trage partenerii...

HAOSUL continuă: Orban negociază din nou cu USR-PLUS, dar îşi trage partenerii de urechi. Iată variantele de candidaturi!

Ludovic OrbanHAOSUL continuă: Orban negociază din nou cu USR-PLUS, dar îşi trage partenerii de urechi. Iată variantele de candidaturi!

Biroul Politic Naţional al PNL a avut treabă, miercuri seară.

Iniţial l-a contestat pe Ludovic Orban pentru că-şi doreşte să fie premier din nou, dar, apoi, a acceptat ca liderul lor să negocieze din nou cu USR-PLUS două variante în care una dintre ele îl cuprinde pe Orban prim-ministru iar.

Biroul Politic Naţional al PNL a validat, miercuri, varianta ca preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, să fie propunerea de premier, iar ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, – propunerea de preşedinte al Senatului şi varianta ca Florin Cîţu să fie propunerea de prim-ministru şi Ludovic Orban – preşedinte al Camerei Deputaţilor, potrivit unor surse liberale.

Negocierile PNL-ului cu USR-PLUS şi UDMR vor avea loc joi

Miercurea trecută, Biroul Politic Naţional al liberalilor a decis, cu o singură abţinere, ca Florin Cîţu să fie propus pentru funcţia de premier.

De asemenea, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat la acea dată că negocierile cu celelalte formaţiuni partenere vor viza şi obţinerea de către liberali a şefiei Camerei Deputaţilor.

Ce mandat are Ludovic Orban?

Am prezentat o informare către colegii mei ca să desemneze candidat ca premier Florin Citu şi pe subsemnatul la Camera Deputaţilor, Am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ţinând cont de solicitările partenerilor noştri, care au solicitat Camera Deputaţilor.

Ca atare, PNL a decis următorul mandat: În primul rând mandatul de a continua negocierile cu USR PLUS, cu UDMR şi cu grupul minorităţilor pentru formarea unei coaliţii”, a afirmat Orban.

Partidele nu pot desemna candidaţi de alte formaţiuni politice

Ludovic Orban a ţinut să reitereze un principiu fundamental, acela potrivit căruia fiecare partid are dreptul deplin de a-şi desemna candidaţii pentru poziţiile pe care vrea să le ocupe.

Nicio formaţiune politică nu poate să desemneze un alt candidat care aparţine altui partid. PNL are deplină legitimitate de a-şi desemna propriii reprezentanţi pentru funcţiile de demnitate publică pe care să le ocupe”, a adăugat liderul PNL.

Orban şi-a tras partenerii politici de urechi

Reiterez către partenerii noştri să respectăm parteneriatul şi să evităm declansarea unui război mediatic. Dezmint categoric orice minciună lansată pe surse de unii sau alţii. Mandatul nostru e de a negocia formarea unui Guvern cu USR-PLUS, UDMR şi cu grupul minorităţilor naţionale”, a afirmat Ludovic Orban, preluat de news.ro.

În măsura în care există deschidere de toate părţile, vom putea ajunge la o formulă de guvernare comună, de care România are nevoie”, a conchis el.

author avatar
Andrei Ștefan
393 afisari

2 COMENTARII

  1. Noi romanii ne intrebam DE CE ORGANISMELE INTERNATIONALE DE LA UE, ONU s.a. NU INTERVIN SA STOPEZE DERAIERILE DE LA PRINCIPIILE DEMOCRATICE SI ALE STATULUI DE DREPT , ABERANTE FOARTE GRAVE FACUTE DE ACEST MERCENAR ORIBIL IOHANIS SI REGIMUL SAU DE DICTATURA PRIMITIVA , sau sa intelegem ca aceasta este democratia cu „specificitati” discriminatorii in dauna celor „mici ” ???????????????????????

  2. Atata timp cat „vaca nu-i legata” si poate fi mulsa, nimeni nu va spune nimic. Si apoi, nu altii trebuie sa ne apere de lupii astia… Noi tot timpul am asteptat ca altii sa ne rezolve problemele (ne-au trasat inclusiv granitele), noi n-am facut nimic. Nici acum cand pierzatorii alegerilor isi impart ciolanul nu facem nimic decat ne uitam la ei li ne lamentam. Ce fel de tara santem cand cei cu 5% din voturi isi disputa functii si cei cu 10% nu ??? cei cu 30% nu si cei cu 25% da, pai, e normal ??? Santem noi normali ??/ Ciuma rosie va deranjat dar carpa galbena care se sterge cu noi in dos e OK. ASTIA SANTEM!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger