AcasăPoliticaHaos și aiureală. Măsuri ioc!

Haos și aiureală. Măsuri ioc!

Ne-au mai lovit vreo 2.000 și ceva de cazuri noi. Asta după ce am avut câteva zile cu 3.000 și peste. Și vreo două cu 4.000 și ceva. Urlă televiziunile că la București sunt pline ochi spitalele. Că nu mai sunt locuri libere la secțiile de terapie intensivă. Dar Guvernul ia măsuri, este ce auzi din oră în oră.

Sigur că ia măsuri. A început cu măsurile de sancționare. N-ai mască, hop amendă. Faci botez, încă o amendă. Faci nuntă, dosar penal riști să scrie pe tine. De virus vom scăpa când se va stinge de la sine. Cel puțin la București, unde prostia și harababura și-au dat mâna, fără a se vedea vreo speranță că lucrurile s-ar putea îndrepta. Și nu au cum să se îndrepte atât timp cât Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a oscilat între indolență și diletantism. Nu știu ce criterii au stat la baza numirii lui în funcția asta. O fi fost văr cu PNL, căci din CV nu-i răsar aptitudini pentru postul de prefect. Un pic inginer, un pic inspector și de restul director de asistență socială. Că nu știe câți locuitori are Capitala nu ar fi fost o problemă. De fapt, ce ar putea constitui o problemă pentru el? Poate doar faptul că, mâine-poimâine, Orban o să-l scutească de efortul gândiriiși-l va arunca din scaun, după cum se aude. Dar Cojanu nu știe nici câți bolnavi sunt la București. Nu știa nici după 12 ore. Declarația lui este pe măsura priceperii PNL de a se lupta cu pandemia. A fost plecat la cumpărături și nu a aflat.

Înainte, a fost bolnav de Covid 19. Nu mult, ci doar cât să nu răspundă la întrebări. După aia, i-a trecut. Un titan al gândirii liberale și un monstru sacru al jemanfișismului. Este semnul că bucureștenii nu mai trebuie să aibă încredere în autorități. Și nu numai bucureștenii, căci, așa cum de aici se zice că se dă ora exactă, tot de aici se dă și neghiobia. Lângă Gheorghe Cojanu apare și noul primar, Nicușor Dan. Alt priceput. Ce măsuri trebuie să ia primarul pentru a preveni întinderea pandemiei? Răspuns exemplar: lumea să se spele pe mâini, să poarte mască și să păstreze distanța fizică. Parcă a făcut școala iohannistă de gândire. Ce pretenții trebuie să avem, să credem că prefectul sau primarul știu ce să facă? Unul se pierde în declarații care uimesc prin inepțiile debitate, celălalt încă măsoară cu ochii minții conductele de termoficare avariate. Parcă a auzit ceva de Covid 19, dar până la primăvară nu se poate face nimic. La conducte, evident. La Covid încă nu știe să răspundă. Nu a depășit faza de „epidemie este atunci când epidemia se întinde”

author avatar
Valentin Boeru
756 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger