AcasăPoliticaHAOS la Guvern: PSD cere iar suspendarea importurilor din Ucraina. Răspunsul PNL-ului?

HAOS la Guvern: PSD cere iar suspendarea importurilor din Ucraina. Răspunsul PNL-ului?

PSD a cerut Guvernului să elaboreze un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de cereale din Ucraina, ca soluție de rezervă în cazul în care măsurile promise de Comisia Europeană nu se vor concretiza „în timp util”.

PNL-iştii susţin că măsurile radicale nu vor rezolva criza cerealelor.

PSD cere reunirea premierilor din 5 state

PSD consideră că pentru rezolvarea problemelor generate de exporturile ucrainene este nevoie de o soluție comună, agreată la nivelul Uniunii Europene.

În acest sens, PSD salută propunerea vice-președintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, ca șefii guvernelor din cele cinci state afectate să adopte o poziție comună prin care să se activeze mecanismele europene speciale privind suspendarea acestor importuri.

Dacă însă această poziție comună nu se va contura într-un interval rezonabil, situația României va deveni deosebit de gravă în contextul în care celelalte state din regiune au luat deja măsuri unilaterale pentru interzicerea importurilor din Ucraina.

Prin urmare, Guvernul României va fi nevoit să adopte măsura suspendării importurilor până când Comisia Europeană va furniza un răspuns adecvat pentru rezolvarea acestei probleme”, au transmis social-democrații.

România a sprijinit cel mai mult Ucraina

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a comunicat într-un mesaj pe Facebook că fermierii români afectați de criza cerealelor vor primi sprijin european, iar acum nu este momentul să fie luate „soluții radicale”.

Peste jumătate din exporturile Ucrainei, respectiv peste 14 milioane de tone, au traversat teritoriul României, iar ţara noastră trebuie să mențină acest sprijin important, prin asigurarea culoarelor de tranzit pentru cerealele ucrainene către statele terțe, conform guvernanţilor din coaliţie.

author avatar
Andrei Ștefan
386 afisari

7 COMENTARII

  1. Cerealele din Ukraina sunt modificate genetic în vederea obțineri de biocombustibili, medicamente și produse cosmetice și conțin pesticide cu mult peste normativul european, pesticide multe pentru simplul fapt că nu au fost cultivate în vederea consumului uman. Slovacia a întors 1500 de tone de grâu ukrainian din motivele de mai sus. La noi doar porcii refuză să consume cereale ukrainiene. Guvernul și cetățenii, nu. Probabil porcul românesc este mai capricios ca o virgină aflată în perioada ciclului.

      • Din presa liberă, Ivane. Și Ungaria a întors peste 1000 de tone de cereale ukrainiene care nu corespundeau condițiilor pentru consum uman. La cei care refuză cerealele ukrainiene s-au făcut analize minuțioase ale acestora la intrarea în țară. La noi nu era voie să fie analizate. Acum se pare că au început să se gândească și ai noștri la asta. Aceste cereale modificate genetic sunt foarte eficiente într-o fabrică de biocombustibili că de-aia au fost modificate. Dar nu sunt destinate consumului uman și nici măcar animal că de-aia porcii refuză să le mănânce. Mulțumesc pentru gândurile alese.

  2. Ungurii sunt cei mai tari, aia ii fwut in gura pe toti, incepand cu nazistii aia ukro-na-zi din Kievul azovist-banderist, la care betivanii de haholi ordinari nu au ce sa faca decat sa dea si ei din gura !! Ideea e ca urmeaza la intrarea in jocul razboiului si romanasii, fiindca la haholii rusnaci din Kiev li s-a cam terminat carnea de tun, aia deja au pierdut pana acum cam 1.7-2.1 milioane de tampiti spalati bine pe creieras, iar de gasit altii fraieri nu prea au, desi iau cu arkanul cam tot ce prind pe strazi !! Ha ha ha, asta apropo de mareata democratie inexistenta din cea mai putred de korupta colonie de la Marginea Europei !! Pregatiti-va, ca oricum vine WW3 nuclear, doar nu credeti ca nazistii amerloci o sa va intrebe daca sunteti de acord cu asa ceva 🙂 Si multe banane in fiecare zi la toti postacii ratati ai ciukanezului gras, obez si umflat, sa va stea in gat, bai parazitilor !! NUmai cobaii bine vaxxinati in cap mai cred ceva din ce debiteaza si abereaza presa nazista de la Bukale, astia chiar merita exterminati de tot, la cat de idioti inutili sunt 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger