AcasăPoliticaGuvernul vă ține în case până după Paște

Guvernul vă ține în case până după Paște

Suntem în stare de alertă? Minunat! Așa și trebuie, că nu suntem de capul nostru. Ce tot atâtea cârciumi și terase? Nu a fost de ajuns vara? Ce tot atâtea nunți și botezuri? Hai, mai răriți-o și cu astea. Mai însurați-vă și la anul. Vreți Moș Nicolae, Crăciun și Revelion? De ce?

De ce aveți nevoie de astea? Ca să vă adunați la masă și să clevetiți, inevitabil, la adresa Guvernului? Că n-aveți aia, că au crescut prețurile de abia ați putut pune pe masă o coastă cu mult șorici? Că nu vă ajug banii de medicamente? Președintele vă urează mereu sănătate, luați de acolo.

Știe, dom’le, cum să nu știe?

Nu vedeți cum își face de cap Covidul? Noroc că îl ține Arafat în frâu prin comunicate. Strâns de tot. Atât de strâns încât scapă la iveală numai cât trebuie pentru încă o stare de urgență. Și încă una. Și apoi încă una. Și după aia altele, până după Paște. Adică până la începutul lui mai. Credeți că de Învierea Domnului veți fi de capul vostru? Nu există așa ceva. Acușica naște Guvernul o opreliște că și de la ouă roșii sare Covidul pe masă. Și de la pască. Și de la praporul de miel, așa că mai ușor cu drobul. Iar de la slujbe, nu mai zic. Imediat o să apară Vela sub geam și o să vă cânte „Hristos a înviat din morți” la sirena poliției.

Chiar, ce să faceți la slujbe? Hai, terminați cu chestiile astea, credeți că Guvernul e vreun post? Credeți că el nu știe că, de fapt, vreți să vă adunați cât mai mulți? Colindatul de Ajun? Se mai gândește Guvernul, poate două persoane de fiecare stradă. Și nu toate odată, că după aia vă vine ideea să colindați și la Piața Victoriei, cu petarde, cu artificii, cu urături de mamă, de premier, de liberali și de cum v-au furat ei la parlamentare. Gata, fără pom de Crăciun în piața mare a orașului, că iar vă adunați și vă dă prin cap să plecați cu cadouri la Guvern. Care cu ce a găsit pe drum. O piatră, o rangă, o bordură, o sticlă, o bâtă, o bucată de asfalt. Ce, voi credeți că oamenii ăia de la Palatul Victoria nu știu ce îi așteaptă dacă vă adunați prea mulți? Nu vă temeți de Covid că nu ar mai trăi până atunci. Are Arafat, să ne ajungă și când nu o mai fi. N-ați înțeles? Nu Covid e problema, ci faptul că vă adunați. Iar așa ceva nu se poate, pentru că vreți să vă răzbunați pentru că vă va fi fost batjocorită și furată o bună parte din viață. Hai, steagul sus și treceți la marșuri patriotice. Bagă și Velea niște acordeoane de distanțare și, nu uitați, multă sănătate de la Iohannis.

author avatar
Valentin Boeru
3.104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger