AcasăPoliticaGuvernul va da undă verde majorării valorii tichetelor de masă. Ciolacu: „E...

Guvernul va da undă verde majorării valorii tichetelor de masă. Ciolacu: „E un gest cât se poate de firesc ținând cont de…” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Guvernul majorează valoarea tichetelor de masă. Măsura urmează să fie aprobată în ședința de guvern de joi. Dacă angajații primesc acum tichete de masă în valoare de 30 de lei, de la 1 august acestea vor ajunge la 35 de lei.

„Tot astăzi, creștem valoarea tichetelor de masă – măsură anunțată deja din prima săptămână de guvernare drept prioritate a acestui mandat – majorăm această valoare de la 30 la 35 de lei lunar, începând cu 1 august și vom ajunge la 40 de lei pe lună de la 1 ianuarie 2024. E un gest cât se poate de firesc ținând cont de inflația din acest an”, a anunțat premierul Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern de joi, 27 iulie.

De altfel, încă din 10 iulie, după ce a avut loc, la Palatul Victoria, prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social coordonată de către premierul Marcel Ciolacu, Executivul a anunțat, într-un comunicat, că „reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii”.

„Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor. Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică. Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră. În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a afirmat la acea dată premierul Ciolacu, citat în comunicatul transmis de Guvern.

author avatar
Andrei Coman
175 afisari

8 COMENTARII

  1. Daca v-ar durea burta cu adevarat nu a-ti mai impozita bonurile.La douazeci de bonuri doua la ia statul.Unde-i ajutorul asa mare pe cre il dati.

  2. @ Au fost vremuri când salariile ajungeau să și mănânce salariații, nu se dădeau tichete de masă separat, ?

  3. Firimituri,pentru noi plebea!
    Pe deasupra,ciorlacu iese si bine,face de samaritean!
    Vai de noi,románi,dar ne meritám soarta!
    E loc si de mai ráu!

  4. Un farsor penibil ajuns in fruntea statului. Impoziteaza tara si face acte de caritate ptr o turma de votaci. O tara cangrenata de incompetenti, hoti si lichele am ajuns. Condusi de gunoaiele societatii. Ziare, televiziuni, justitie, politie, toate aservite mafiei din politica de la noi. Cui sa te plangi la licheaua care te umileste si iti fura buzunarul? Pe vremuri tara era pe mana romanilor,acum e a strainilor.Apropo de jurnalista asta globalista. Industria tarii a ingropat-o gasca de lichele si a pus in loc stersul la kur, cules de capsuni si sparanghel la scursura Europei.

  5. Ciolacule, in dorinta ta talamba de a ajunge premier ai uitat ca sase case si pnl-isti iti arunca cartoful fierbinte in mana,tot ce ti se intampla acum [ azilele,deficit,pensii speciale ] se stia de cand erea CIUCA al lor premier ,si totul mucles,cum ai venit premier au explodat dupa 4 zile,PSD ati luat-o in mana !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger