AcasăPoliticaGuvernul s-a înțepat. Și?

Guvernul s-a înțepat. Și?

Miniștrii din subordinea lui Vasile Cîțu s-au vaccinat. Nu știu dacă toți, dar nici nu mă interesează. S-au mai vaccinat și Anca Dragu, președintele Senatului, și Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților. Și? Nici asta nu cred că ar interesa pe cineva atât de tare încât să-i acorde prea multă atenție.

Jurnalistic vorbind, vaccinarea miniștrilor are cam tot atâta valoare cât știrile de genul „Tatăl lui Vasile Cîțu a scos apă cu ciutura”. Sau „Ministrul Vlad Voiculescu poartă ochelari”. Sau nu poartă, e același drac. Sau „Pe asistentele care fac vaccinul le strâng pantofii”. Pe cine interesează, în fond, că guvernanții s-au vaccinat? Și nevaccinați dacă rămâneau, pentru români e tot una. Cum de a devenit banalitatea asta știre de interes național nu știu. N-au decât să spumege deontologii cu școală profesională de jurnaliști sau ziariștii care cred că s-au născut înaintea presei, grafomanii care cred că sunt veri cu tiparul lui Gutenberg, dar asta nu e știre. E o prostie la fel de mare ca zicerea lui Iohannis, „Vaccinul nu doare”. E o tâmpenie ce se vrea și informație, și îndemn la vaccinare, și propagandă.

Cine a gândit făcătura o fi crezut că lumea le va urma exemplul celor vaccinați în direct și la o oră de vârf. Mai ales dacă sunt cocoțați pe treptele din vârful ierarhiei politice. Altă inepție, căci ei nu pot fi pildă decât pentru 25 la sută în cazul liberalilor, sau 15 la sută în cazul USR PLUS. Exact câți i-au votat. Cum să iei exemplul unuia care a ajuns vicepremier nu pentru că l-ar da afară din casă priceperea la guvernare, ci dintr-un barbut politic cu zaruri măsluite? Dan Barna este un model de urmat? De când? Și pentru ce? Toți dau garanții că vaccinul e bun, e sigur, e modern și mai nu știu cum. Modern? Aoleu! Câtă lipsă de imaginație. Mă așteptam să spună că este flexibil precum elasticul de la chiloți, se asortează cu mușchii și nu îngheață în frigul din apartamente. Că nu trebuie scos la plimbare precum câinele de companie, de două ori pe zi sau că nu miorlăie noaptea, când ți se culcă la picioare. Din moment ce vaccinarea nu este obligatorie, de ce ni se râcâie inteligența cu niște stupizenii? Dacă vaccinul s-ar fi făcut în fesă, mai dădeați secvențe cu politicienii care se grăbesc să-l facă?

author avatar
Valentin Boeru
600 afisari

4 COMENTARII

  1. @ Au anunțat și mai puține infectări cu COVID după ce s-au vaccinat, ? Sunteți de părere că o astfel de chestie arată și că nu sunt mulți aceia care ar trebui să se vaccineze, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger