Cauta

Guvernul României, dat afară de la Palatul Victoria! Ce se întâmplă cu miniştrii din cabinetul lui Marcel Ciolacu

Noi posturi guvernamentale la Palatul Victoria

Guvernul României pleacă de la Palatul Victoria şi merge la Casa Poporului. De ce? Clădirea din Piaţa Victoriei va intra într-un amplu proces de consolidare și modernizare care va dura mai bine de doi ani.

Pe durata lucrărilor de renovare, Guvernul își va muta temporar sediul în Palatul Parlamentului, conform puterea.ro.

Ce lucrări se vor face la Palatul Victoria?

Lucrările la Palatul Victoria vor include atât consolidarea structurală a clădirii, cât și îmbunătățiri majore ale sistemelor de încălzire, ventilare și climatizare.

Se vor introduce tehnologii moderne de management energetic, menite să optimizeze consumul de energie. Fațada și interioarele clădirii vor fi de asemenea recondiționate, pentru a păstra atât funcționalitatea, cât și estetica istorică a edificiului.

Palatul Victoria este una dintre cele mai emblematice clădiri din București și un simbol al puterii executive în România. După distrugerile suferite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, clădirea a fost restaurată și a devenit în 1952 sediul Consiliului de Miniștri al Republicii Populare Române.

Acolo se gândeşte înghețarea salariilor

Una dintre ultimele măsuri importante ce se vor lua de către Guvern la Palatul Victoria, până la începerea lucrărilor de consolidare, se referă la înghețarea salariilor bugetarilor.

Guvernul trebuie să adopte un program de măsuri de reducere a îndatorării, care să includă înghețarea cheltuielilor totale privind salariile din sectorul public.

Autoritățile trebuie să implementeze cel târziu în primul semestru din 2025 măsurile de corecție a gradului de îndatorare prevăzute de Legea responsabilității fiscal-bugetare pentru situațiile de depășire a unui nivel de îndatorare a statului de 50% din PIB.

Până în prezent, deși îndatorarea lunară a trecut de 50% în mai multe rânduri, Guvernul a evitat declanșarea prevederii din Lege, având în vedere condițiile mai complicate de raportare a îndatorării către Eurostat, biroul de statistică al UE, conform Pro TV.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Declin prelungit al pieței de lux? Brandurile nu vor scăpa de ”oboseala cumpărătorilor”
  • USR lucrează de zor. Pentru alții!
  • Cartel Alfa cere interzicerea vânzării activelor și acțiunilor companiilor de stat
  • Lovitură de grație dată regenerabilelor. Se raționalizează energia injectată în rețea
  • Leo Messi, marele absent înainte de All-Star Game din MLS
  • Fcsb, pusă la colțul rușinii în Europa
  • Sindicatele din Sănătate acuză: Guvernul taie din banii spitalelor publice ca să majoreze sumele pentru privați
  • Italia a decis: pușcării mai încăpătoare
  • Cad ultimele redute Hamas din Gaza?
  • Exit mobile version