AcasăPoliticaGuvernul, presat de CCR. Impozitarea cu 20% ce planează asupra pensiilor speciale

Guvernul, presat de CCR. Impozitarea cu 20% ce planează asupra pensiilor speciale

Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis un punct de vedere cu privire la pensiile speciale și urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze modificările, în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale.

Depunerea următoarei cereri de plată din PNRR fără închiderea jalonului privind pensiile speciale ar presupune o pierdere de 1,4 milioane de euro.

Pensiile speciale, impozitate cu 20%?

E posibil ca una dintre modificări să prevadă introducerea unui impozit de 20%, după cum a dat de înțeles premierul Marcel Ciolacu. Șeful Guvernului a precizat, însă, că va exista și un plafon.

Întrebat dacă va exista o impozitare de 20% a pensiilor speciale, şeful Executivului a explicat că acum există o impozitare de 10%, iar Ministerul Muncii a convenit cu reprezentanţii CE introducerea a încă 10%.

Guvernul e presat

Guvernul e presat de timp și trebuie să vină cu o formă finală, pentru a nu pierde 1,4 miliarde de euro din următoarea tranșă PNRR.

Noi până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR. Suntem un pic presaţi de timp. Dacă nu închidem acest jalon, vom depune fără închiderea acestui jalon, iar România va pierde 1,4 miliarde de euro.

Poți să rezolvi și după 1 noiembrie, că ai șase luni. Oricum, plățile se fac în lunile februarie, martie”, a mai afirmat premieurl.

author avatar
Andrei Ștefan
899 afisari

7 COMENTARII

  1. Pensiile speciale sunt o anomalie ce se vrea desfiintata de 90 % din romani . De ce impozitare si nu DESFIINTARE ?

  2. Măi PSD-ule o lege constituțională nu sunteți în stare să elaborați! Legea pensiilor pe contributivitate o moșmondiți de 6 ani și tot nu e gata!

  3. judecatorii in intelegere cu politicienii corupti au jefuit statul roman de miliarde prin legi facute special sa fie respinse si apoi in urma contestatiilor la aceasta ccr , erau despagubiti cu sume uriase , dar cine sa vada , ei care au jefuit banul public ?

  4. Marcele, nu te lasa !
    Cu fiecare ”victorie” iti mai tai din craca pe care tu si PSD stati.
    Pina la alegeri praful se alege de voi !
    Marcele, nu te lasa !!!!!!!!!
    Satra iti va fi recunoscatoare !

  5. Politicienii și magistrații jefuiesc bugetul țării și fura drepturile legale ale pensionarilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger