AcasăPoliticaGuvernul pregăteşte concedierile la stat! "Jihadul" care vine după alegerile din 2024

Guvernul pregăteşte concedierile la stat! „Jihadul” care vine după alegerile din 2024

bugetariCâți bugetari are România! Ministerul Finanțelor a publicat cifrele. S-au făcut angajări pe bandă rulantă în pandemie

Preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că Guvernul va lua măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, însă forma acestora va fi stabilită în cadrul coaliţiei.

Presat să găsească soluţii pentru reducerea deficitului bugetar, Guvernul vrea să facă din nou economii.

Act normativ pentru reducerea cheltuielilor

Ministerul Finanţelor a pregătit un act normativ pentru reducerea cheltuielilor bugetare, care va fi discutat în coaliţie. Primarii şi şefii de consilii judeţene vor avea acces mai greu la banii publici, numai pe bază de documente justificative şi contracte.

„Am avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor. Sunt pregătite măsuri în acest sens. Ele trebuiau să fi fost finalizate ca analiză, doar că au fost câteva priorităţi care au generat această întârziere.

Cu certitudine, aşa cum am spus de fiecare dată, împreună cu miniştrii de linie, împreună cu premierul vom analiza toate aceste măsuri în coaliţie.

Dacă tot am vorbit de mediul de afaceri şi tot au fost luate nişte măsuri prin care să depăşim o situaţie dificilă, este absolut normal ca această povară să fie împărţită în mod egal, atât la nivelul mediului de afaceri, cât şi la nivelul cheltuielilor bugetare”, a precizat Nicolae Ciucă.

Val de concedieri

Disponibilizările ar putea fi o variantă, susţine ministrul Mediului.

„Putem sa reducem de oriunde. Concedieri nu excludem niciodata. Nu cred ca ar trebui sa fie pe primul loc intr-o lista cu astfel de masuri posibile”, spun Mircea Fechet, ministrul mediului.

În țara noastră sunt 1,2 milioane de bugetari.

author avatar
Andrei Ștefan
1.933 afisari

10 COMENTARII

  1. Au cate 50 de consilieri personali, etc, pe minister, au o groaza de institutii, agentii, autoritati, super controlori, etc, care isi suprapun atributiile si obligatiile iar rezultatul…se vede ! Coruptia…ucide.Dar nu pe ei .

  2. Cât o sa mai țină acest dezmăț la stat ?!?!? Funcții calde bine plătite program lejer sâmbătă duminica liber, libere peste libere punți, concedii vauchere , foarte mulți pensionari tineri 40 45 de ani speciali care cumulează pensia cu salariul tot de la stat iar la privat salariul minim pe economie care este o mizerie unde muncești peste 300 de ore lunar.

  3. Nu vă îmbătați cu apă rece. 43 de ani am lucrat la stat și din 1972 am tot auzit de reduceri de personal dar totul s-a redus în sus și înainte, dar mai ales acum.

      • Daca vrei sa stai la stat trebuie sa ai pile.Pentru ca unul fara pile munceste si pentru aia pana se imbolnaveste.Si nici concediul medical nu ti-l iei intreg.Doar nu o sa stai acasa si sa trebuiasca sa munceasca…pilele!

  4. NU, NU AȘA. ÎNTÂI TREBUIE TĂIATE SPORURILE ȘI PRIMELE, URMATE DE VOUCHERE ȘI NORMELE DE HRANĂ, ECHIPAMENT ȘI ALTE MINUNĂȚII CARE NICĂIERI PE PLANETĂ NU SE DAU ÎN AFARĂ DE RUMÂNISTAN.
    ȘI ABIA DUPĂ ACEEA ZBURAȚI MINIM 40% DINTRE LIFTELE CARE ATÂRNĂ LA BUGET!!!

    TOATE ÎN PARALEL CU DESFIINȚAREA PENSIILOR SPECIALE!!!

  5. Orice prost poate face concedieri. Concedierile colective apar atunci cand managementul este unul foarte prost si cu o viziune limitata, sau pus politic.

    • Asta la privat. La stat concedierile pur și simplu trebuie făcute pentru că s-au angajat mult prea multe nulități fără nici-o pregătire, doar pe bază de PileCunoștințeRelații.
      Din sectorul atârnătorilor trebuie zburați minim 45%!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger