AcasăPoliticaGuvernul PLAFONEAZĂ poliţele RCA/Cât vom plăti pentru o asigurare auto obligatorie

Guvernul PLAFONEAZĂ poliţele RCA/Cât vom plăti pentru o asigurare auto obligatorie

sursa foto: Facebook/Guvernul României

O măsură semnificativă pentru un număr mare de români este așteptată să primească undă verde, în această a treia zi a săptămânii, în cadrul reuniunii Executivului condus de către Nicolae Ciucă.

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, îngheţarea temporară a tarifelor poliţelor RCA, potrivit Agerpres.

Măsura va fi decisă prin aprobarea proiectului de hotărâre privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Citiți și: Plafonarea tarifelor la RCA, praf în ochii românilor! Prețurile la asigurarea obligatorie vor exploda

Plafonarea prețurilor RCA mai așteaptă. Proiectul, retras de ASF / Care este motivul

Ce se propune prin proiectul ce se va afla pe masa Guvernului

Conform notei de fundamentare, prin acest proiect se propune „îngheţarea temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare a prezentului act normativ la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de către aceştia la data de 28 februarie 2023, tarife care au fost practicate anterior publicării tarifelor de referinţă de către ASF în luna martie 2023, astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieţei de asigurări”.

În document se precizează faptul că „prin aplicarea acestei măsuri se elimină potenţialul impact negativ al creşterii preţurilor inclusiv ca urmare a inflaţiei şi a luării în calcul a ultimului tarif de referinţă publicat de către ASF în luna martie 2023”.

Din câte figurează pe agenda publică anunțată de la nivelul Palatului Victoria, ședința de guvern de miercuri urmează să înceapă la ora 13.

Cât ar urma să plătească un român pentru o poliță RCA după plafonare

Românii ar putea plăti pentru polițele RCA cât plăteau în luna februarie, prima medie a lunii februarie fiind soluția propusă de ASF, potrivit Antena3.

Variația medie între tariful de referință din acest an și media din februarie 2023 este de aproximativ 12 procente, în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, dar și de vârsta șoferului.

Astfel, un tânăr de 23 de ani ar putea să plătească pentru o poliță RCA în jur de 1.900 de lei, un șofer în vârstă de 59 de ani aproximativ 940 de lei, în timp ce unul în vârstă de 68 de ani ar urma să scoată din buzunar 1.080 de lei pentru aceeași poliță.

author avatar
Andrei Coman
478 afisari

5 COMENTARII

    • Si cat mai des. Da un asigurator faliment (si fuge cu banii), pac nu mai e valabila polita si esti obligat ca in termen de trei zile sa iti faci alta polita la alt asigurator. Da si ala faliment, obligatoriu in trei zile o noua polita si tot asa. Traiasca Statul Palma Barba Cot in frunte cu conductorii lui plus prezidentul. P00limea obligata sa cotizeze cat mai mult si cat mai des. Armin.

  1. fanfaronada meschina – Ce plafonare e asta , la preturile deja umflate de mafiile scuriste ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger