AcasăPoliticaGuvernul își bate primarii

Guvernul își bate primarii

Gata, s-a terminat luna de miere. Ce tot atâta dragoste între primari și Guvern? Va mai curge multă apă pe Dunăre până ce primii vor înțelege că au fost folosiți pentru imaginea Guvernului Orban. Imaginea de forță politică și de bun organizator al alegerilor. Acum, înapoiați fracurile și papioanele și îmbrăcați salopetele de fraieri.

Nici nu trebuia să se aștepte la altceva. Totul nu a fost decât o zarvă de moment, un spectacol de agitație cu figuranți mai mulți decât  actori. Ăsta e bun de primar pentru că știe să le sucească oamenilor mințile din doar câteva cuvinte. Le construiește proștilor până și roșiile de pe arac, dacă e nevoie. Important e să-l voteze, că e de-al nostru. Celălalt e și mai bun, n-a mișcat un deget, dar a făcut „Ziua satului” în fiecare an, cu taraf și grătare pe islaz. Bun. Uite, ăsta a făcut un service auto, deși satul are opt moșnegi, șase babe și nouă căruțe. Și mai bun. Or fi fost și oameni care au făcut ceva înainte și care după alegeri vor să facă mai mult. Îi privește, nu e treaba Guvernului. Acesta doar i-a folosit ca la alegerile parlamentare să producă voturi pentru partidul care i-a mutat de colo și le-a promis luna de pe cer.

Acum, partidul ăsta s-a răzgândit, parcă nu le-ar mai da banii promiși pentru dezvoltarea locală. Vrea să facă economie. Sau poate e doar o formulă prin care să-i sperie și să-i țină la strânsoare. Nici asta nu-i exclus. Dar, până una alta, Guvernul a lăsat să transpire că a cam înțărcat bălaia cu fondurile promise. Ca la liberali. Când spun că-ți dau, doar spun, de restul mai vedem. Ceva bani s-au împărțit înainte de alegeri, când primarii pesediști erau cu mult mai mulți decât cei ai PNL. Raportul nu s-a schimbat foarte mult. Aici îi doare cel mai tare pe liberali. Și cea mai bună soluție e să suspende programele de finanțare. Te-ai apucat de canalizare? Nu-i nimic, rămâi cu gropile săpate până la Paștele Cailor. Te-ai apucat de modernizare, cu toaletă în casă? Și mai bine, dacă i-ai dărâmat omului wc-ul din curte. Nu e treaba Guvernului să știe unde și cum își face țăranul nevoile. Le-ai zis credulilor că le faci drum curat? Nu-i nimic, lasă-l așa, cu noroaie, ca să nu uite de la ce au plecat. Lista se poate întinde oricât, căci inspirația liberalilor în materie de prostie și fente politice e fără margini.

author avatar
Valentin Boeru
862 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger