AcasăPoliticaGuvernul îi dă înainte cu pregătirea alegerilor. Orban a cerut deja reguli...

Guvernul îi dă înainte cu pregătirea alegerilor. Orban a cerut deja reguli pentru campanie – VIDEO

Pe fondul preocupării manifestate de majoritatea românilor cu privire la creșterea numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus la nivel național, căreia i se adaugă cea privind tot mai apropiata începere a anului școlar, în condiții ce țin cont de evoluția crizei COVID, de la Palatul Victoria s-a aflat că Guvernul este concentrat (și) pe pregătirile pentru alegerile locale.

Mai exact, că premierul le-a cerut, la începutul ședinței Executivului din această după-amiază, ministrului Sănătății, celui al Internelor, dar și oficialilor Autorității Electorale Permanente să pună cap la cap un set de reguli ce țin de scrutinul programat pentru 27 septembrie. Concret, Ludovic Orban vrea să se pregătească ”setul de reguli pentru protejarea sănătății cetățenilor pentru perioada derulării campaniei electorale și pe perioada exercitării efective a dreptului de vot”.

În clipa următoare, Nelu Tătaru a dat să spună că a deja fost început un demers în acest sens. Premierul a intervenit, însă, din nou, aducând în discuție termenul limită până când ar trebui să fie gata lista de reguli. ”Ştiu că am avut deja o discuție. Solicitarea mea e să avem…luni, marți să avem deja proiectul, ca să putem să-l discutăm, pentru că începe campania de strângere de semnături și deja trebuie stabilite aceste reguli.

Sigur că în ceea ce ne privește pe noi, noi le respectăm şi deja le-am impus prin regulile interne, dar ele trebuie stabilite și să stabilim cum le adoptăm; le adoptăm prin hotărârea Autorității Electorale Permanente, prin ordin comun al ministrului sănătății, cu ministrul afacerilor interne și AEP sau ca ordin comun ministrul sănătății cu președintele AEP. Trebuie stabilită și forma în care vom adopta acest set de reguli pentru derularea campaniei”, a subliniat Orban.

175 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Și că fizicienii au zis că ,,nimic nu se pierde , totul se transformă” și că Legea conservării energiei zice că ,,energia totală a unui sistem fizic izolat rămâne nemodificată în timp, indiferent de natura proceselor interne ce au loc în sistem.” ?
    Și ceva despre „Contractul cu România” al Convenției Democratice, ? Vreun avans la alegători ca garanție de bună execuție a contractului, ?

  2. Dementul asta de ORBAN chiar trebuie impuscat direct in cap sa nu mai scape ! …pe el fratilor ca asta a mincat banii poporului …un glont in cap !

  3. Medicii de la ospiciu nu-mi mai dau nici o sansa , singura solutie e injectia letala si incinerarea …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger