AcasăPoliticaGuvernul, gata să strângă cureaua. S-ar pregăti o OUG prin care angajările...

Guvernul, gata să strângă cureaua. S-ar pregăti o OUG prin care angajările la stat să fie înghețate

sursa foto: Facebook/Guvernul României

De ceva zile se vorbește despre „gaura” de la buget și despre măsurile ce se vor lua, la nivel guvernamental, pentru „eficientizarea cheltuielilor publice”.

În tot acest context, s-a aflat că Executivul pregătește ceva.

Și anume o ordonanță de urgență (OUG) prin care vor fi înghețate angajările la stat, din câte au declarat surse guvernamentale, pentru Știrile ProTV. Măsura ar urma să fie în vigoare până la finele acestui an. Iar OUG în cauză ar urma să primească undă verde în ședința de Guvern de luni, 24 aprilie.

O altă măsură pe care ar lua-o în calcul Guvernul ar fi înghețarea salariilor bugetarilor, ceea ce presupune că nu s-ar mai face nicio majorare în acest an.

Aceste înghețări de angajări și salarii la stat ar urma să se aplice de la 1 mai, conform sursei citate. Urmează ca acest OUG să fie pus în dezbatere publică.

Ce a anunțat Ciucă, joi, în ședința de Guvern: Nu vorbim de măsuri de austeritate

Pe de altă parte, premierul Ciucă a făcut referire, joi, la începutul ședinței de Guvern, la mecanismul „prin care ne dorim să gestionăm cheltuielile publice”. Și a făcut apel la marii contribuabili să își plătească datoriile către stat.

„Am luat decizia ca la nivelul guvernului, sigur, o decizie pe care am discutat-o și în coaliție, să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit și vreau să dau câteva detalii. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care, la finalul primului trimestru am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să își plătească datoriile către stat și în același timp dau o sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să-și îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri”, a spus Ciucă.

Totodată, premierul a insistat că nu e vorba de măsuri de austeritate, ci de „cumpătare”.
„Aș vrea să înțeleagă toată lumea că aici nu vorbim de măsuri de austeritate, pentru că am văzut în ultimii ani că economia, nu numai economia românească, ci orice economie nu se dezvoltă și nu funcționează în parametrii normali pe măsuri de austeritate. În schimb, pe măsuri de cumpătare, cred că se poate discuta, în așa fel încât gestionarea banilor publici să poată să se facă într-un mod cât mai eficient. Şi aș vrea să spun din capul locului că aceste măsuri nu vor viza în niciun fel afectarea anvelopei salariale, nu vor afecta investițiile și, de asemenea, nu vor fi introduse taxe și impozite noi”, a mai susținut Ciucă, în cadrul ședinței de Guvern din 20 aprilie.

author avatar
Andrei Coman
379 afisari

5 COMENTARII

  1. Prin inghetare este frectie ,trebui eliminate cel putin 500 000 din aparatul stufos de la stat !

  2. Se vor ingheta angajarile la marii consumatori moca ,adica la parlament si la palatul guvernului!Daca citesti printre randuri vei afla urmatoarele:Fratilor,va rog sa verificati rudele fara serviciu ,amantele ,tiitoarele , si angajati-le repede aici la noi si la Sparlament si la Cotroceni ,la Sri ,la MAI,la primarii ,la agentii. Dar repede Sa nu ziceti ca nu v-am anuntat !Vom stopa angajarile doar dupa ce vom angaja masiv De asta o tarai ,vreau sa va las o marja sa aveti timp de bagat rude si amante la stat degeaba !De taiat salarii …o vom face dar nu de la ,,speciali ,,ci de la prosti !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger