AcasăPoliticaGuvernul de dreapta se ambiţionează cu "scalparea" veniturilor bugetarilor! Vor da şi...

Guvernul de dreapta se ambiţionează cu „scalparea” veniturilor bugetarilor! Vor da şi o Lege în acest sens

florin cituGuvernul de dreapta se ambiţionează cu "scalparea" veniturilor bugetarilor! Vor da şi o Lege în acest sens

Premierul Florin Cîţu a anunţat marţi că Ministerul Muncii lucrează la legea salarării, aceasta urmând să fie prezentată şi discutată în Parlament în vara acestui an.

Modificarea Legii salarizării are un obiectiv mai mare decât sporurile, Legea salarizării trebuie să reflecte legătura directă şi transparentă între performanţă şi venit, ceea ce nu vedem astăzi.

Deci, acesta este obiectivul Legii salarizării şi acolo vom merge. Cum va arăta şi cum vor fi aceste sporuri şi destinaţia lor vom vedea după ce se va vota Legea salarizării.

Se lucrează la Ministerul Muncii. După ce o să avem o variantă de la Ministerul Muncii, bineînţeles că va fi adusă în coaliţie şi experţii din coaliţie vor da dimensiunea finală”, a precizat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

O să fie un proiect de lege care va trece prin Parlament. Până în vară o să fie în Parlament„, a adăugat premierul, întrebat dacă va fi emisă o ordonanţă de urgenţă sau dacă se va elabora un proiect care va fi dezbătut în Parlament pentru modificarea Legii salarizării.

Cîţu a luat sporurile „la ochi” de mult

Am venit public si am spus că nu susținem acele sporuri care sunt date pe tot felul de criterii, dar niciunul pe criterii de performanță. Știu că există un risc politic pentru premierul care își asumă așa ceva.

Știu că în acest moment, foarte mulți lideri politici se dau la o parte, pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare și nu vrea nimeni să își asume acest lucru.

Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, char dacă știu că și în PNL, unde eu activez ca vicepreședinte, va urma un Congres.

Îmi asum acest risc și mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să îl plătesc în acel Congres, pentru orice funcție aș candida”, a declarat sâmbătă premierul Florin Cîțu.

author avatar
Andrei Ștefan
413 afisari

3 COMENTARII

  1. O să plătești mult mai scump de atât. Intrăm peste voi oriunde v-ați afla. O să regretati maxim!
    Mai întâi tăiați pensiile speciale nesimțite. Apoi mai discutăm.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger