AcasăPoliticaGuvernul cui? Pentru cine?

Guvernul cui? Pentru cine?

Negocierile ce au loc între formațiuni politice pentru creionarea viitorului României sunt niște făcături de toată jena. Este ca și cum la Olimpiadă sunt invitați să urce pe podium  cei de pe locurile doi, trei și patru, câștigătorul fiind trimis să privească din tribune. După care, acestuia i se spune uite, luni aveam premierea, dă și tu pe acolo să iei un fursec și să bei un suc.PNL, USR PLUS și UDMR sunt deținătorii locurilor doi, trei și patru. Faci un guvern cu perdanții? Numai o minte bolnavă de preaplinul puterii se poate gândi la așa ceva. Că doar s-ar gândi nu ar fi o problemă, dar vrea să și pună în aplicare neghiobia.

Rareș Bogdan se simte onorat Pe români nu i a întrebat dacă e cazul

La jupuirea ciolanului fiecare vrea cât mai mult. Partidele cer ministere cu ușurința orășeanului care îi spune țăranului mai pune și de acolo două kile, că nu sărăcești. Mai bagă și mușchiuleții și pulpadin spate și lasă din preț, că tu și așa ai.E țigăneala zilelor noastre, numită  negocieri pentru putere. Negocieri pentru o guvernare care se anunță dezastruoasă.

I-a mințit pe toți

Într-o formulă care scapă logicii, abia la finalul târguielilor se va trece la consultări. Ce ar putea să le spună Iohannis partidelor? Vă place de Florin Cîțu? Nu-i așa că e bun? Mai mult în derâdere și ca să nu i se mai reproșeze că nu respectă Constituția i-a invitat și pe social democrați.

Ciolacu va fi invitat doar pentru a fi umilit

Primii, cum scrie la lege. Cu ce folos pentru aceștia, din moment ce de atâta amar de vreme s-a antepronunțat că niciodată nu va mai desemna un premier de la PSD? Partidul lui Marcel Ciolacu a fost invitat pentru impresie artistică și, în mod sigur, pentru a mai fi încă o dată umilit și atacat, căci Iohannis nu se va abține. În ura lui patologică nu va ține cont de faptul că nu mai este campanie și că alegerile s-au încheiat. Va perora cu aceeași furie bolnavă și va încerca să-și susțină atacurile cu rezultatele alegerilor. Fără doar și poate PSD a câștigat, fapt ce nu-i convine. Iar președintele nu a putut contracara decât cu o socoteală prin care a atins culmea ridicolului. 25 la sută la PNL, plus 15 la sută USR PLUS, egal peste 50 la sută. Ce planuri are de a ajuns în situația degradantă de a minți pe toată lumea, inventând victorii inexistente?

PNL, la fundul sacului

Pentru cine se va face noul guvern? Este întrebarea la care PNL, USR PLUS și UDMR nu pot răspunde cu onestitate.

Dan Barna ar vrea să fie premier Măcar atât

Pentru cine va guverna din moment ce PSD nu se regăsește în calcule? Electoratul social democrat a votat, a câștigat, dar nu este luat în seamă. Nu are și nici nu va avea vreun reprezentant în guvern.În mod cert, Iohannis va refuza orice propunere venită de la PSD. Klaus Iohannis se va ambiționa și, din fruntea bucatelor, nu va da social democraților nici măcar o coajă de pâine. Iar un guvern cu Florin Cîțu în frunte spune totul. Groparul economiei românești ajuns premier denotă că PNL a ajuns la fundul sacului și nu mai are ce oferi dincolo de cel mai sancționat ministru din moțiunile de cenzură prin care a trecut.

Bătaia pe ministere

Se fac socoteli fără jenă, sfidând o țară întreagă. Rareș Bogdan, fariseu și lingușitor până la vomă, n-ar refuza Ministerul de Interne. Vlad Voiculescu, sabotorul transplanturilor de plămâni, vrea la Sănătate. Stelian Ion, cu probleme încă nelămurite despre achiziția locuinței, s-ar simți bine la Justiție. Dan Barna, în pofida acuzațiilor aduse în legătură cu fondurile europene pe care le-a pierdut prin buzunarele familiei, ar vrea să fie șef la Camera Deputaților. Sau premier, în locul lui Cîțu.Pentru cine vor aventurierii aceștia să guverneze, căci „dragi români” nu se regăsesc în planurile lor?

author avatar
Valentin Boeru
1.893 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger