AcasăPoliticaGuvernul cui?

Guvernul cui?

Chiar, Guvernul cui domiciliază la Palatul Victoria? Al lui Klaus Iohannis? Al lui Ludovic Orban? Parțial al prietenului politic Marcel Ciolacu? Al României?

Dacă te iei după cum merg lucrurile, prost, din ce în ce mai prost, Guvernul pare a fi al lui Ludovic Orban. Nu poți, însă, să i-l atribui în totalitate. Este și al lui Iohannis, căci el l-a pus de două ori în scaune, numindu-l Guvernul Meu. Putea să se opună și mama Parlamentului, Guvernul tot al lui rămânea. Putea să fie Ludovic Orban cel mai nepotrivit premier, și cam așa și este, tot el ar fi fost cel mai bun. De aia îl și laudă ca pe copilul lui. Ce soartă! Avem un Guvern cu doi tați și nicio mamă. Cum s-or fi înțeles între ei? Parțial, spuneam, Guvernul e și al lui Marcel Ciolacu. El e în Opoziție? De când? Or fi grave simptomele astea? Putere și Opoziție există doar la televizor, nu în politica de pe malurile Dâmboviței. Are Guvernul nevoie de un sprijin, să nu cadă și să-și julească genunchii? Îi dă Ciolacu sprijin de trebuie Orban să-l care cu camioanele. I-a mai dat. Și încă o să îi mai dea, căci are suflet de micșunică. Sau de garofiță. Sau de amândouă la un loc.

Să fie Guvernul României? După cum scrie pe antet și se vorbește mai peste tot, cică da. După cum se întâmplă lucrurile în țară, nu mi se pare a fi al României. Nu poți să ai un Guvern care să lupte împotriva propriei țări. Împotriva propriilor cetățeni. Nu poți să ai un Guvern care zice că te apără de boală, când el nu are nici măcar apă oxigenată. Nu poți avea un Guvern care spune că a luat cele mai bune măsuri împotriva pandemiei, când el, de fapt, nu știe dacă morții de Covid sunt toți morți sau mai sunt și rezerve pentru zilele în care n-om mai avea. Nu poți pretinde că este Guvernul României când își bagă mâna în buzunarele românilor și le scoate de acolo și ultima lețcaie.Nu poți spune că este Guvernul României când i-a lăsat de izbeliște pe fermieri și irigarea se face când o da Dumnezeu ploaie. Când se îndatorează de la alții cu 1.000 de euro pe secundă și apoi îți spune că nu sunt bani. Când încalcă legile votate de partidul care îl susține și apoi le contestă, numai ca să nu plătească majorări de pensii și alocații. Când pune le pământ economia și apoi îți spune, cu tupeu, că de la Covid ni se trage. Până la urmă, al cui e?

author avatar
Valentin Boeru
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger