AcasăPoliticaGuvernul Cîțu, în ședință. Principala temă pe agendă - un proiect de...

Guvernul Cîțu, în ședință. Principala temă pe agendă – un proiect de OUG

Guvernul Cîțu, în ședință. Principala temă pe agendă - un proiect de OUG (sursa foto: gov.ro)

Prima zi a săptămânii îi va aduce pe miniștrii noului Guvern la Palatul Victoria, unde urmează să aibă loc o ședință a Executivului.

Din câte s-a anunțat oficial din direcția Executivului, în cadrul ședinței Cabinetului, programată să se desfășoare în sistem online, cu începere la ora 16, principala tema ce figurează pe agenda întrunirii echipei conduse de către Florin Cîțu o reprezintă un proiect de OUG.

Mai precis, proiectul de Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale, care conține decizii menite ”să permită îndeplinirea, în cel mai scurt timp, în noua structură, a activității Guvernului și a ministerelor”, potrivit detaliilor venite de la Palatul Victoria.

”Proiectul este promovat ca urmare a Hotărârii Parlamentului României nr.31/2020 pentru acordarea încrederii Guvernului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1285 din 23 decembrie 2020”, se mai precizează în informarea de presă.

Ședința, la o zi de la startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Ședința de Guvern are loc la doar o zi de când în România a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta antiCovid. Prima persoană care a fost vaccinată a fost Mihaela Anghel, o tânără asistentă medicală de la ”Matei Balș” care a făcut parte din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-CoV-2 în România.

Reacționând pe tema startului campaniei de vaccinare la nivel național, premierul Cîțu a făcut câteva precizări. ”Vor fi vaccinuri gratuite pentru toți cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiștii vin cu informații solide, validate științific, care să-i ajute să ia decizia corectă.

Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie și nu vor fi impuse restricții pentru cei care nu se vaccinează!

Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă și mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului și a Anului Nou, ne oferă șansa revenirii la normalitate”, a transmis, ântre altele, șeful Guvernului, duminică, pe pagina sa de Facebook.

352 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger