AcasăPoliticaUPDATE Guvernul Cîțu dă testul moțiunii de cenzură. Toți ochii, pe Parlament....

UPDATE Guvernul Cîțu dă testul moțiunii de cenzură. Toți ochii, pe Parlament. A început ședința- LIVE VIDEO

Guvernul Cîțu dă testul moțiunii de cenzură. Toți ochii, pe Parlament (foto: Facebook)

UPDATE: Ședința în care va fi dezbătută și supusă votului moțiunea de cenzură a început.

Senatorul Lucian Romașcanu, liderul grupului PSD din Senat, citește, la acest moment, textul moțiunii intitulate „România EȘUATĂ. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîțu”. Moțiunea a mai fost prezentată în Parlament și în urmă cu câteva zile – VEZI AICI.


Zi decisivă, marți, 29 iunie, pentru soarta moțiunii de cenzură pe care PSD-ul a inițiat-o, pentru a vedea plecat de la Palatul Victoria Guvernul condus de către Florin Cîțu.

Camera Deputaților și Senatul vor dezbate și, ulterior, supune votului, în cadrul unei ședințe comune programate să înceapă la ora 14 moțiunea de cenzură depusă de social-democrați, „România EȘUATĂ. Recordul ”fantastic” al Guvernului Cîțu”. Pentru ca moțiunea să fie considerată adoptată, sunt necesare 234 de voturi ”pentru”.

Din câte a precizat în cursul zilei precedente chiar liderul principalei formațiuni de Opoziție, Marcel Ciolacu, într-o emisiune la TVR, pentru ca moțiunea de cenzură să treacă ar mai fi necesare ”în jur de 20, mai exact 18” voturi. Totul, în condițiile în care s-a anunțat că toți parlamentarii PSD vor fi prezenți în plen.

Recent, liderul PSD susținuse, la un alt post de televiziune, că ”este posibil ca marţi să treacă această moţiune de cenzură. Eu am spus că are 50% şanse”. ”Este nevoie de anumite voturi din actualul arc guvernamental”, a mai susținut Marcel Ciolacu.

Se pare, așadar, că un cuvânt greu de spus îl vor avea parlamentarii AUR, cei neafiliați, dar și aleșii neamului din grupul minorităților.

Orban: Am luat decizia la moţiunea de cenzură să fim prezenţi şi să nu votăm

Săptămâna trecută, Ludovic Orban anunțase strategia PNL-ului pentru momentul votului ce se va da la moțiunea menită să dărâme Guvernul Cîțu. ”Şi la nivelul Coaliţiei şi în partid am luat decizia la moţiunea de cenzură să fim prezenţi şi să nu votăm. Astfel încât să arătăm lipsa de majoritate şi gratuitatea acestui demers politicianist al PSD”, declarase Orban, în 22 iunie.

Mai mult, liderul PNL spunea că are încredere în parlamentarii liberali. ”Oricum am luat decizia de a fi prezenţi şi de a nu vota moţiunea, decizie care e luată la nivelul Coaliţiei şi am totala convingere că niciun parlamentar din cadrul coaliţiei majoritare, indiferent că e parlamentar al PNL, al USR PLUS, al UDMR sau din grupul minorităţilor nu va vota moţiunea”, a susținut Orban. Citiți mai multe AICI.

Moțiunea de cenzură a fost citită în Parlament pe 23 iunie de către liderul grupului senatorilor PSD, Lucian Romașcanu. Textul integral al moțiunii – AICI.

160 afisari

2 COMENTARII

  1. Tradare, tradare si iarasi tradare, Mandolina in loc sa convoace activul si pasivul Penelegebetistilor in carciuma, ia convocat la Parlament unde se mai poate scapa un securist la cate un vot

  2. Mai devreme sau mai târziu piciul Citu crăcitu va pleca, dar cu coada între picioare. Nu vă uitați la fața lui? Are ăsta față de premier sau de președinte de partid? Nu vedeți cum se piteşte în spatele politicienilor cu experiență si forță politică reală. Puțică ăsta era un noname până să-l bage unii in seamă. Este un paravan în spatele căruia se fac si se desfac multe. Girează greii PNL pentru el. Iar el acceptă totul ca un Cuțu blând. Aport Cuțu că oricum pleci într-o zi, doar că vei fi cu botul pe labe. Că nu tot poporul este prost. Si ne-am săturat deja de voi.
    Cât de tembeli să fiți ca să vă aliați cu francezul Ciolo si cu neo Bârna?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger