AcasăPoliticaGuvernul Ciolacu îi face un cadou de despărţire lui Klaus Iohannis: un...

Guvernul Ciolacu îi face un cadou de despărţire lui Klaus Iohannis: un avion prezidenţial. Paradoxal, costurile ar fi mai mici (VIDEO)

Sotii Iohannis vor musai sa ajunga la Rio

Obiceiul pe care şi l-a făcut Klaus Iohannis de a călători în destinaţii tot mai exotice, cu avioane de lux închiriate pe bani „grei”, ar putea determina Guvernul Ciolacu să-i cumpere un avion liderului de la Cotroceni.

Paradoxal, achiziţia unei aeronave ne-ar putea costa mai puţin, în timp, decât închirierea la nesfârşit a unor chartere luxoase, la preţuri fabuloase.

Avionul ar fi folosit şi în alte scopuri

România nu mai are avion prezidențial din 2010. Pentru câțiva ani, politicienii au folosit aeronave închiriate de TAROM. România ar putea cumpăra avion prezidențial după scandalul pe secretizarea deplasărilor lui Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu spune că avionul ar putea fi folosit și în alte situații, nu doar de către președinte.

„Un stat de mărimea României ar trebui să aibă aeronavă prezidențială. Ar trebui o aeronavă prezidențială care nu este folosită numai de către președintele României folosită în ședințele comune ale Guvernelor.

Știți că și aeronavele lui Ceaușescu erau folosite și de către sportivi”, a spus Marcel Ciolacu.

Un avion Gulfstream G550, folosit pentru turneul african

​Avionul cu care președintele Klaus Iohannis a călătorit în Africa este unul foarte bine dotat și are inclusiv duș. Este vorba despre un avion Gulfstream G550, închiriat de la Global Jet Luxemburg.

„Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, iar o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană și alte două paturi duble.

Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri, fiind suficientă pentru a zbura din Sibiu fără escală până aproape de Antarctica”, potrivit BoardingPass.

Reamintim că, după Ziua Naţională a României, Klaus Iohannis va pleca în Dubai, probabil tot cu un avion închiriat. Costurile sunt secretizate.

author avatar
Andrei Ștefan