AcasăPoliticaGuvernul aprobă joi ajutoare de urgență după drama de la Crevedia. Câți...

Guvernul aprobă joi ajutoare de urgență după drama de la Crevedia. Câți bani vor primi familiile afectate

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Executivul urmează să aprobe, în ședința de Guvern de joi, acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor afectate de exploziile de la Crevedia, soldate cu doi morți și peste 50 de răniți.

E vorba de un proiect de hotărâre de guvern privind acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor afectate de tragicul eveniment produs în 26 august, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Despre ce sume e vorba

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, se vor acorda 2.000 euro pe lună însoţitorilor persoanelor rănite care sunt tratate în străinătate, 2.000 lei pe lună însoţitorilor persoanelor rănite care sunt tratate în România şi 1.500 lei persoanelor rănite, care au fost spitalizate şi externate, notează agerpres.ro.

Totodată, pentru sprijinirea persoanelor singure şi familiilor ale căror locuinţe/gospodării şi bunuri au fost afectate de tragicul eveniment se vor aproba ajutoare de urgenţă – indiferent de veniturile acestora – cu sume cuprinse între 1.500 lei şi 10.000 lei, în funcţie de gradul de afectare a locuinţelor şi bunurilor.

De asemenea, Guvernul urmează să aprobe şi acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.283.200 lei pentru sprijinirea unui număr de 306 familii şi persoane singure, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora.

Ciolacu: Vom evalua pagubele și vom acorda un sprijin din fondul de rezervă al Guvernului

Sâmbătă seară, în 26 august, s-au produs mai multe explozii la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Încă de duminică, la o zi de la producerea dezastrului de la Crevedia, în urma căruia doi oameni și-au pierdut viața și peste 50 de persoane – multe dintre ele pompieri – au fost rănite, premierul Ciolacu anunța că oamenii afectați de explozia devastatoare vor fi ajutați să-și repare casele. Mai mult, șeful Guvernului a anunțat că se vor face verificări la stațiile GPL din țară.

„Am mers la Crevedia ca să mă asigur că toți oamenii afectați de explozie au unde să stea la noapte și că vor fi ajutați să își repare casele. Vom evalua pagubele și vom acorda un sprijin din fondul de rezervă al Guvernului.

Vreau să fiu foarte clar: toți vinovații direcți sau morali pentru această tragedie vor plăti, indiferent cine sunt și ce funcții ocupă. Legea trebuie aplicată la virgulă!
De mâine, toate stațiile GPL din țară vor fi verificate, iar cele care nu sunt conforme vor fi închise pe loc. Dacă este nevoie de modificări legislative le vom face rapid prin ordonanță de urgență”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook, în 27 august.

author avatar
Andrei Coman
195 afisari

5 COMENTARII

  1. Sunt ‘jde legi, hotarari si ordine in reglementarea gazelor, petrolului, etc.si nicio autoritate nu raspunde clar.
    Ciolacu mai bine ar face o lege una si buna.Doamne fereste de vreun nou incident
    Sper ca ajutoarele astea platite din bani publici sa fie recuperate de la infractori .
    Parchetul o fi pus sechestru pe conturile societatii sau asteapta ca ele sa fie golite?

  2. Cum a ajuns Ciolacu, un interlop cu un trecut tenebros, presedintele PSD, partid pe care l-a vandut intereselor straine! În spatele lui Ciolacu se află o întreagă rețea de interlopi, de altfel PSD e un grup infracțional politic! România infractorilor condusă de infractorul suprem Iohanus!
  3. „se vor aproba ajutoare de urgenţă – indiferent de veniturile acestora – cu sume cuprinse între 1.500 lei şi 10.000 lei, în funcţie de gradul de afectare a locuinţelor şi bunurilor.”
    Cu 100 de milioane vechi iti faci cel mult un cotet de gaini, un weceu in curte si o magazie mai de Doamne ajuta. Nicidecum sa repari niste case avariate de explozii. Bravo Ciolacu, multumim pentru marinimie.

  4. Trebui dat ,dar rapid recuperati de la cei cu firma care functiona ilegal si de la primarul din Crevedia ca stia dar s-a facut ca ploua , o ajute cu ceva si o sa invoce ;ai avut asigurare ] !

  5. Trebui dat ,dar rapid recuperati de la cei cu firma care functiona ilegal si de la primarul din Crevedia ca stia dar s-a facut ca ploua , o sa ajute cu ceva si o sa invoce ;ai avut asigurare ] !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger