AcasăPoliticaGuvernul a decis: Facturile emise greșit se recalculează. Ministru: „Pe perioada aceasta...

Guvernul a decis: Facturile emise greșit se recalculează. Ministru: „Pe perioada aceasta se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora”

O decizie de ultim moment vine de la Guvern, în ceea ce a ajuns să fie cunoscut drept „scandalul facturilor uriașe” la energie.

Și anume aceea că s-a decis că facturile emise greșit de către furnizori să fie recalculate. Furnizorii au obligaţia să le recalculeze, fără penalităţi, în termen de 15 zile.

„Aşa cum Guvernul a promis, astăzi am introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizori. Emise eronat, adică neaplicarea mecanismelor de plafonare şi compensare. Furnizorii au obligaţia să le recalculeze fără penalităţi în termen de 15 zile şi, de asemenea, pe perioada aceasta de 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora”, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la finalul şedinţei de Guvern din 19 ianuarie.

Ce se întâmplă în privința debranșărilor

Reprezentantul Guvernului a ținut să sublinieze că „pentru a preîntâmpina posibile eventuale abuzuri ale unei părţi faţă de clienţi”, pe perioada de valabilitate a acestei ordonanțe de urgență de plafonare şi compensare „sunt interzise practic debranşările”.

„Începând de la data publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei Ministerului Muncii prin care se reintroduce şomajul tehnic se modifică şi alte acte normative, respectiv Ordonanţa 118 (privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022 – n.red.) şi Legea 259″, a anunțat ministrul Popescu.

Întrebat cu privire la numărul facturilor calculate greșit, ministrul Energiei a răspuns că „toată lumea vorbeşte – un milion, două milioane”, dar că vrea să vadă raportul ANPC și ANRE, pentru a ști exact. Totul, știut fiind faptul că se fac acțiuni de control la companii furnizoare de energie electrică și gaze naturale.

author avatar
Andrei Coman
195 afisari

21 COMENTARII

  1. Asta-i un idiot. Urmeaza o anumita agenda. Poate-l intreaba DIICOT cine i-a dat porunca distrugerii sistemului energetic national si/sau instrainarea lui. La puscarie idi otule!

  2. Cine a dat licenta acum in pandemie la sute te baieti destepti sa distribuie ???astia creeati de anre sau min energiei ne au distrus vietile tuturor sa se imbogateasca doar unii ca anpc a dat sute de amenzi pt nereguli , cui? ???

  3. & Jurnal de „front politc” , de la „politizarea războaielor” după teoriile învățatului cercetător Funeriu, ?
    Avem în politică FC Cotețu cu FC Găinațu, confruntări politice, ?

  4. & Ăsta începe să arate ca Bil Gates, ? Probabil că ar fi util să îl privească ceva mai atent și Șercan , ?

  5. Popescu un cretin hot. A inchis termocentralele si a trecut la ”privatizarea” Hidroelectrica! Du-te bah la PUSCARIE>

  6. & Probabil că evenimente politice influențate și de căutările de la FRF pentru postul de selecționer și de interesul și implicarea lui Dîncu despre fotbal, ?

  7. @ Ăia de la fotbal au și mai multe sisteme de joc decât „jucătorii politici”, jucând și pe teren propriu și pe terenul adversarilor și pe terenuri închiriate, și amicale și partide oficiale , multe meciuri transmise radio-tv, ?

  8. Talharul asta este Veorika II. DIICOT ia vedeti ce misiune are asta. Este pus pe distrugeri.

  9. @ Dacă energia captată pentru funcționarea laserului a contribuit la restricțiile libertății de mișcare influențând chiar și circulația pe drumurile publice a autovehiculelor, reacțiile șoferilor, ?

  10. & Deci dacă ăștia fac exăerimente despre funcționarea găurilor negre care ar avea la origini acumulări mari de energie, ?

  11. & Ce formă de energie se obține din experimentul (fântâna arteziană) laser de Măgurele și ce energie lipsește celor afectați de viruși, ? Ce energie produce vaccinul, ?

  12. Popor de tâmpiti. Oricine, poate sa facă orice cu voi si cu copiii voștri iar voi faceți bancuri. Escrocii ăștia, hoții ăștia, cretinii ăștia, trădătorii ăștia parjolesc totul, vă bagă practic mâna în buzunar si nu vă lasă nici măcar de o pâine iar voi faceți bancuri. Țuțea avea dreptate. Popor de tâmpiti…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger