AcasăPoliticaGruparea Stroe – Chitoiu, pusa cu botu’ pe labe

Gruparea Stroe – Chitoiu, pusa cu botu’ pe labe

Invitat de colegul Sorin Iliesiu sa se retraga din fruntea PNL-ului, Crin Antonescu si-a confirmat suprematia in partid si si-a maturat adversarii.

Fostul ministru de Finante si-a dat demisia degeaba, nu va mai fi secretar general al PNL

Pana sa-si regleze conturile cu Ponta si usedistii lui, Antonescu a facut curatenie in propria-i ograda liberala. Unde i-a pus la punct pe Radu Stroe si pe Daniel Chitoiu, cei doi liberali acuzati de colegi ca au facut un ”coupe de foudre” pentru Victor Ponta si cauza social-democratilor. Cum opinia este impartasita de mai multi liberali, reprosurile facute pe tema l-au determinat pe Stroe sa afirme ca este gata sa-si dea demisia pe loc. ”Da-ti-o!”, a venit imediat replica lui Crin Antonescu. Neavand ce face, Stroe a declarat ca isi pune demisia, plus propria persoana, la ”dispozitia partidului”. Cum insa Antonescu a ripostat ca el nu este ”depozitar de demisii”, Stroe a lasat-o moarta. Mai ghinionist, Daniel Chitoiu a fost maturat din functia de secretar general interimar. Mai exact, el a fost informat ca statutul PNL nu-i permite sa fie vicepresedinte si sa preia atributiile secretarului general (in locul lui Eduard Hellvig, care va candida pentru un loc de europarlamentar – n.r.), prin urmare trebuie sa renunte la idee.

Reglare de conturi intre presedinti

Liberalul a scapat la mustata de furia lui Antonescu si si-a pastrat functia de vicepresedinte

Chiar daca nu a fost sanctionat in vreun fel, predecesorul lui Antonescu, Calin Popescu Tariceanu, a pierdut si el o confruntare direct cu actualul lider. Care l-a infruntat direct pe Tariceanu, intrebandu-l daca-i cere demisia. Simtind ca nu-i rost de sustinere, Tariceanu a lasat manusa demisiei sa cada, dar l-a criticat in schimb pe Antonescu pentru modul in care a gestionat relatia cu PSD si participarea PNL la guvernare. „Am intrat in Guvern, nu am facut nimic si am acceptat sa ne incalece PSD” si ”am dat-o-n bara” cu revizuirea Constitutiei, a acuzat Tariceanu. Conflictul dintre cei doi a fost transat, in defavoarea lui Tariceanu, de membrii Biroului Permanent al PNL, care l-au girat total pe Antonescu, in dauna fostului lor lider.

author avatar
Simona Badulescu
1.099 afisari
Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger